KMO Portefeuille

Zelfstandigen en bedrijven kunnen eventueel een beroep doen op KMO-portefeuille voor een tussenkomst in de opleidingskosten. Dit gebeurt via www.kmoportefeuille.be en het registratienummer van ons centrum is DV.O100065 (het eerste teken na het punt is de letter O). KMO-portefeuille hanteert wel een minimumkost van € 100,00 voor het in aanmerking nemen van een tussenkomst.

Bij goedkeuring van de aanvraag, past de Vlaamse overheid een deel van het inschrijvingsgeld (inclusief het cursusgeld) bij. Voor kleine ondernemingen bedraagt de steun 40% met een maximum van € 10.000,00. Voor middelgrote ondernemingen bedraagt de steun 30% met een maximum van € 15.000,00.

Kleine ondernemingen hebben een jaaromzet van maximum € 10 miljoen, een balanstotaal van maximum € 10 miljoen en minder dan 50 werknemers.
Middelgrote ondernemingen hebben een jaaromzet van maximum € 50 miljoen, een balanstotaal van maximum € 43 miljoen en tussen de 50 en 250 werknemers.

De aanvraag kan enkel via elektronische weg gebeuren. Hiervoor moet je je eerst registreren op de website van KMO-portefeuille. Dit kan met je eID en kaartlezer of je federaal token. Hou rekening met de korte aanvraagtermijn en registreer je dus ruim op voorhand.

De aanvraag via KMO-portefeuille moet uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van de cursus gebeuren (en dus niet na de datum waarop jij inschrijft). Vergeet zeker nooit om je persoonlijk aandeel in de portefeuille te storten, want anders wordt jouw bedrag niet doorgestort naar ons centrum. Indien je de cursus rees hebt betaald, wordt dit bedrag uiteraard integraal terugbetaald.

Meestal heb je geen factuur nodig voor de subsidieaanvraag; het inschrijvingsformulier is voldoende. Indien je toch een factuur nodig hebt, mail je dit naar info@cvopro.be.

Vragen of informatie nodig?

Contacteer ons!