Video’s

Video transcriptie Eddie The Eagle is onder de indruk van het ruimste talenaanbod in Vlaanderen

Eddie: Als jij een taal wil leren, kom dan naar Handelsschool Aalst want zij geven meer dan 20 verschillende taalcursussen. Kijk! Chinees, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hongaars en nog veel meer.

Video transcriptie CVO nieuwjaarsreceptie

Clara (leerkracht Zweeds): Hallo, ik ben Clara, ik geef Zweeds en ik wens jullie een gelukkig nieuwjaar.  

*Clara wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar in het Zweeds*

Stany Meskens: Deze bijeenkomst vanavond kadert inzonderheid in het permanente streven van ons centrum om mensen dichter bij elkaar te brengen en als ik zo de vulling van deze ruimte zie, dan zijn wij daar vanavond in goede mate of in ernstige mate in gelukt.

Stefaan Vercaemer (volksvertegenwoordiger):  Ik vind het echt heel erg belangrijk. Volwassenenonderwijs heeft echt een enorm belangrijke plaats in onze samenleving en moeten we voluit steunen want dat is de toekomst die levenslang zal blijven, levenslang vormen.

Jean-Jacques De Gucht (volksvertegenwoordiger): Dat 2015 een schitterend jaar mogen zijn voor de mensen die bij hun les volgen en ook dat er zoveel mogelijk nieuwe studenten mogen bijkomen.

Matthias Diependaele (volksvertegenwoordiger): Ik denk wel dat het heel verstandig is van mensen dat ze investeren in zichzelf. Als ze daar de moeite insteken is het ook de bedoeling om daar vroeg of laat iets voor terug te krijgen dus dat je een carrièrewending kan nemen of verder vooruit kan gaan in je carrière. Het is dus belangrijk om als persoon individueel te investeren in jezelf.

Jan Van Gyseghem (VOKA): De arbeidsmarkt is hoe dan ook altijd een stukje competitief. Ze moeten toch wel proberen om het beste van zichzelf te geven en ik denk dat mensen die bereid zijn om daar een bepaalde investering voor op te brengen voor zichzelf om mee te blijven, dat die altijd een stapje voor hebben.

Interviewer: Wat mag 2015 voor het CVO Handelsschool Aalst brengen?

Stany Meskens: Wel wij hopen dat wij opnieuw veel mensen kunnen tevreden maken, dat wij mensen kunnen blij maken, dat wij mensen op hun leertraject kunnen begeleiden en dat zijn met voldoening die lessen volgen en dat zij elke avond opnieuw met een fijn gevoel huiswaarts keren om te zeggen “Het is vanavond de moeite waard geweest” en dat ze dan op het einde van het traject kunnen terugblikken op “dit is zinvol geweest, dit is voor mij betekenisvol geweest”. Dat is ons streven en dat maakt ons ook blij, dat maak ons ook gelukkig.

Video transcriptie Proclamatie CVO 2014

Stany Meskens: Dit is voor ons centrum een heuglijke dag. Het is hopelijk ook voor u een leuke avond.

Stany Meskens: Wel wij vinden het belangrijk dat wij als centrum voor volwassenenonderwijs tegen onze klanten, want dat zijn onze cursisten, dat wij dank u zeggen. Dank u voor het feit dat ze gedurende dit jaar zich verbonden hebben aan onze school. Dat ze hebben deelgenomen aan onze lessen en het verheugt ons dan ten zeerste dat de mensen blij zijn met het resultaat, dat wij hen met een fijn gevoel de zomervakantie kunnen insturen.

Herman De Croo: Kinderen, jongeren zijn verplicht van naar school te gaan tot 18 jaar minstens. Daar staan zelfs harde maatregelen bij. Maar hier heb je mensen die niet moeten, die dat doen omdat ze dat wensen. Ik vind dat buitengewoon.

Marc Cottyn (Voorzitter): Ik zie eigenlijk alleen maar naar: “ah er zal er wel eentje zijn die er niet zo blij uitziet” maar meestal zijn het zeer blije gezichten en ik vind het eigenlijk een enorme prestatie. Heel veel van deze mensen hebben ook nog een dagdagelijkse bezigheid, zij werken en toch gaan zij iedere vrije avond in de week opofferen om iets bij te studeren of om kennis op te doen. Ik vind dat ongelooflijk fantastisch en die mensen verdienen buiten hetgeen wat ze vanavond al gekregen hebben, verdienen die een absolute pluim.

Karen De Beule (cursiste): Ja, het is wel een keer indrukwekkend om iedereen bij elkaar te zien, en het is wel een mooie afsluiter van het jaar. Je ziet dan al je klasgenoten terug en je kan nog eens over het voorbije jaar babbelen en de zomer begint dus de sfeer zit er wel wat in. Ik vind het een hele mooie afsluiter.

Stany Meskens: Het feit dat zij met een gevoel de zomer ingaan, dat zij een fijne zomer beleven, dat maakt ons blij. Wij hopen dan ook dat ze met diezelfde energie, met opgeladen batterijen vanaf september opnieuw in ons centrum cursussen zullen volgen, met vele duizenden zoals dat vandaag het geval is.

Video transcriptie Eddie knows where to start learning…

Eddie: Als jij een taal wil leren, kom dan naar Handelsschool Aalst want het is de beste plek in België.

Video transcriptie Inschrijven bij CVO Handelsschool Aalst

*Demonstratie les Frans*

Lerares Frans: Ik denk dat het zeer belangrijk is dat de cursisten zich op hun gemak voelen tijdens de les, dat ze durven spreken, schrijven en luisteren in het Frans.

Leerling Frans: Ze is geëngageerd, ze  is heel enthousiast. Ze is denk ik ook één van de meer jongeren en dan kan ze zich ook wel heel goed inbeelden van waar we komen. Het is echt wel leuk om in zo’n klas terecht te komen.

*Demonstratie les Grieks*

Leerling Grieks: De aanpak van mevrouw is heel degelijk, oerdegelijk, heel aangenaam ook, niet te streng, los eigenlijk, heel amicaal en ik vind dat alle ingrediënten erin zitten om ons te blijven motiveren, les na les.

Leerkracht Grieks: Het gaat inderdaad verder dan gewoon lesmateriaal aanreiken, we proberen ook excursies te organiseren zodat de mensen ook eens van de cultuur kunnen proeven.

*Demonstratie les Engels*

Leerkracht Engels: Je moet inspelen op niet alleen de persoonlijkheid van de cursisten maar ook op hun interesses. Het heeft niet veel zin om een les uit het boek af te lezen dat gaat over een onderwerp dat hen totaal niet interesseert. Draagvlakken zoeken, dat is ideaal ook voor mensen die voor hun werk of voor vrije tijd Engels leren, dan is er sowieso wel een onderwerp dat hen interesseert.

Leerkracht Frans: Ik denk dat wij zeer bereikbaar zijn voor onze cursisten, dat er inderdaad mail verkeer is als ze extra vragen zijn of als ze met twijfels zitten kan dat tijdens of buiten de les, dat moet niet altijd tijdens die drie uur zijn.

Leerkracht Grieks: Als ze op reis zijn gegaan en ze zeggen: “Ik heb mijn plan kunnen trekken, ik voel dat die lessen iets opleveren en dat ik daar iets mee kan doen”. Ja dat is voor ons ook een grote voldoening natuurlijk.

Video transcriptie Start cursusjaar 2016-2017 CVO Handelsschool Aalst

Stany Meskens: Graag jullie daverend applaus voor deze vier gelauwerde Olympiërs.

*Applaus*

Voice-over: Hanna Mariën, Evi Van Acker, Ulla Werbrouck en Gella Vandecaveye. Vier straffe vrouwen die een Olympische medaille konden veroveren. Voorbeelden van doorzetting ook, en daarom ook de ideale rolmodellen voor de cursisten.

Gella Vandecaveye: Wel het zijn cursisten die dikwijls de avondschool volgen in combinatie met een dagtaak. Dat zijn dus twee voltijdse jobs in feite. Dat is een beetje te vergelijken met topsport combineren met studies. Wat mij betreft, ik had de indruk dat het ene het andere bevrucht maar het is een evenwicht zoeken dus het is wel een pittige combinatie die wel wat doorzetting en discipline vraagt en we willen die cursisten dan door onze aanwezigheid wel een hart onder de riem steken.

Ulla Werbrouck: De mensen die hier zitten gaan meestal gaan werken en doen daarna dan nog een avondles, die hebben dan meestal ook nog kinderen en andere zaken die ze willen doen: een keer uitgaan, een keer gaan eten,… Het is dus een grote planning. Het enige wat je kunt zeggen is dat ze moeten doorzetten, doorgaan en vooral niet opgeven.

Voice-over: Dat weet Evi Van Acker ook. Brons in Londen, in Rio net naast het podium.

Interviewer: Iedereen zegt dan: “Je moet leuke dingen doen na die Olympische Spelen.” Heb je al leuke dingen gedaan?

Evi Van Acker: Neen, ik ben eigenlijk sinds de terugkomst ook tien dagen ziek geweest en ik dit is eigenlijk het eerste leuke ding dat ik doe sinds ik terug ben. Danku!

Voice-over: Voor haar is passie dan weer cruciaal.

Evi Van Acker: Als je iets kan doen wat graag doet in je leven dan denk ik dat je leven al voor 90% geslaagd is. Als je dat ook eens kan delen met mensen die je heel graag ziet dan is dat heel mooi denk ik. Dat is iets dat ook een topsporter drijft. Ik denk dat als je passie hebt voor wat je doet dan kan je jezelf er ook 100% voor inzetten en dan ben je gemotiveerd. Dan moet je jezelf niet eens motiveren, dan komt dat automatisch. Dat is een soort van vuur dat in je brand en dan blijf je maar doorgaan om je doelen te bereiken.

Voice-over: Voor Hanna Mariën heeft het centrum nog een verrassing in petto. Ze krijgt door het schrappen van de Russische Gouden medailles in Peking haar eigen welverdiende Gouden Medaille.

Hanna Mariën: Dat is fijn natuurlijk hé dat je mensen kan inspireren en ook laten dromen. Zoals Jelle daarstraks zei: “Als je maar doorzettingsvermogen hebt, dan kan uiteindelijk alles.”

Voice-over: En dan is het tijd voor een ander plechtig moment.

*Officiëel doorknippen van het lint*

Stany Meskens: Dan verklaar ik nu cursusjaar 2016-2017 voor geopend. Allemaal veel succes en nog een fijne avond!

Vragen of informatie nodig?

Contacteer ons!