Veiligheid

Veiligheid

Jouw veiligheid ligt ons uiteraard nauw aan het hart. Het centrum neemt dan ook alle mogelijke maatregelen om het lesgebeuren veilig te laten verlopen.
Wij beschikken over drie contactpersoon inzake veiligheid die over alle aspecten inzake veiligheid en gezondheid waken en ook de arbeidsgeneesheer doet om de twee jaar haar ronde in de verschillende vestigingsplaatsen.

AED

Ons centrum beschikt reeds enkele jaren over een volautomatisch AED-toestel. Dit is een externe defibrillator die kan worden aangewend bij beginnend hartfalen. Een aantal van onze personeelsleden hebben dit toestel al leren gebruiken in de cursus Bedrijfseerstehulp en kunnen dus worden ingezet voor een vlugge interventie.

Vermits het toestel volautomatisch is, kan in principe iedereen het hanteren. Je moet enkel de gesproken instructies opvolgen. Het toestel hangt op het secretariaat op de eerste verdieping van het administratieve gebouw van het Keizersplein 19.

Bij vermoeden van hartfalen bel je dan ook zo snel mogelijk naar 053-46 19 00.

Evacuatie

Hieronder vind je de evacuatierichtlijnen per campus:

Aalst – Keizersplein

Aalst – Ledebaan

Aalst – Meuleschettestraat

Aalst – Watertoren

Aalst – Welvaartstraat

Aalst – Terlinden

Lede – Broeder De Saedeleerstraat

Liedekekerke  – Fabriekstraat

Denderleeuw – De Nayerstraat

In de loop van elk cursusjaar worden aangekondigde evacuatieoefeningen georganiseerd, al dan niet in het bijzijn van de contactpersoon inzake veiligheid. Op die manier proberen we je bewust te maken van de noodzaak om de evacuatierichtlijnen en de vluchtroute te kennen. Nadien volgen een aantal onaangekondigde evacuatieoefeningen, die samen met de contactpersoon inzake veiligheid worden geëvalueerd.

In onze vestigingsplaatsen Ledebaan en Meuleschettestraat beschikken wij tevens over een evacuatiestoel om andersvaliden snel en efficiënt van de trappen te dragen tijdens een evacuatie.

Vragen of informatie nodig?

Contacteer ons!