Veiligheid

Jouw veiligheid ligt ons uiteraard nauw aan het hart. Het centrum neemt dan ook alle mogelijke maatregelen om het lesgebeuren veilig te laten verlopen.
Wij beschikken over een contactpersoon inzake veiligheid die over alle aspecten inzake veiligheid en gezondheid waakt en ook de arbeidsgeneesheer doet om de twee jaar haar ronde in de verschillende vestigingsplaatsen.

AED

Ons centrum beschikt reeds enkele jaren over een volautomatisch AED-toestel. Dit is een externe defibrillator die kan worden aangewend bij hartfalen.

Vermits het toestel volautomatisch is, kan in principe iedereen het hanteren. Je moet enkel de gesproken instructies opvolgen. Het toestel hangt op het secretariaat op de eerste verdieping van het administratieve gebouw van het Keizersplein 19.

Bij vermoeden van hartfalen bel je ook zo snel mogelijk naar 112.

Evacuatie

Hieronder vind je de evacuatierichtlijnen per campus:

Aalst – Keizersplein
Aalst – Ledebaan
Aalst – Meuleschettestraat
Aalst – Watertoren
Aalst – Welvaartstraat
Aalst – Terlinden
Lede – Broeder De Saedeleerstraat
Liedekekerke  – Fabriekstraat
Denderleeuw – De Nayerstraat
In de loop van elk cursusjaar worden aangekondigde evacuatieoefeningen georganiseerd, al dan niet in het bijzijn van de contactpersoon inzake veiligheid. Op die manier proberen we je bewust te maken van de noodzaak om de evacuatierichtlijnen en de vluchtroute te kennen. Nadien volgen een aantal onaangekondigde evacuatieoefeningen, die samen met de contactpersoon inzake veiligheid worden geëvalueerd.

Vragen of informatie nodig?

Contacteer ons!