Skip to main content

Culinaire wandeling in onze thuisstad

By 11 oktober 2017juni 25th, 2018Nieuws

 

Wie Aalst een beetje kent, weet dat we op culinair vlak verwend zijn in onze thuisstad. Aalst staat bekend om heel wat typische producten, zoals de Aalsterse vlaaien en de talloze lokale biertjes.

Maar Aalst is nog veel meer dan dat! Dat hebben de cursisten van ons CVO Pro kunnen ondervinden tijdens de gastronomische rondleiding in onze charmante stad. Ervaren stadsgids Bart vertelde honderduit over de geschiedenis van de stad, de etymologie van de typische producten en over de Aalsterse eetcultuur in het algemeen.

Tal van Aalsterse handelszaken zetten hun deuren open om onze cursisten te verwennen met proevertjes. In de Soeptrien stond ajuinsoep op het menu. Het spreekt voor zich dat de ajuin onlosmakelijk verbonden is met Aalst, niet enkel omwille van de bijnaam voor de inwoners, maar ook omwille van de uienteelt die floreerde in de 19de eeuw. Bij streekproductenwinkel Ambrosa maakten ze dan weer kennis met Elexir d’Alost, de speciale Ondinneke-pralines en zelfs met pickles uit Aalst. Uitbater Robbe De Koninck, die ook lesgeeft aan ons CVO Pro in de opleiding bierkenner, vertelde uitvoerig over al dit lekkers. De laatste tussenstop was het eetcafé de Graaf Van Egmont op de Grote Markt. Daar werd hen de typische Aalsterse vlaai voorgeschoteld.

Dit was een mooie afsluiter van een smaakvolle en interessante rondleiding. Eens te meer hebben de cursisten ervaren dat een goede productkennis een meerwaarde kan geven aan de gerechten die in ons CVO Pro worden bereid.