Skip to main content

Daguitstap “Flanders Fields” op zaterdag 8 december

By 24 oktober 2018Nieuws

Traditiegetrouw organiseert ons centrum een uitstap naar de Westhoek om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Al heel wat betekenisvolle plaatsen zijn de revue gepasseerd: het Talbot House in Poperinge, de begraafplaats Tyne Cot in Passendaele en het In Flanders Fields Museum in Ieper; plaatsen die ons haarfijn schetsen hoe hard en meedogenloos de Grote Oorlog is geweest.

Dit jaar opteren we voor een bezoek aan de oorlogsmonumenten en sites ten zuiden van de zogenaamde Ieperboog. Dat is de frontlijn die van noord naar zuid in een boog rond de stad liep. Ook deze omgeving ligt bezaaid met herinneringen aan de WO I. Zo zullen we Hill 60 bezoeken, een heuvel waar bloedig strijd werd geleverd tussen Duitse soldaten en de geallieerden. Met zijn betonnen bunkers, loopgraven en mijnkraters is Hill 60 één van de laatste authentieke slagvelden in de Westhoek. Ook het Iers Vredespark in Mesen en zijn centrale, ronde Vredestoren staan op het programma. Dit oorlogsmonument werd opgetrokken als eerbetoon aan de Ierse soldaten die gesneuveld of vermist zijn in in de Eerste Wereldoorlog en staat symbool voor vrede en verzoening. We zetten onze tocht verder naar het fraaie dorpje Ploegsteert, waar we de militaire begraafplaats bezoeken, en de Kemmelberg, die door zijn strategische locatie in het Heuvelland ook het toneel was van hevige gevechten.

Daarna keren we terug naar Ieper, waar we de tijd krijgen om op eigen houtje iets te drinken of te eten. Om de dag af te sluiten, bezoeken we de Menenpoort en zullen we getuige zijn van de immer emotionele Last Post.

Wil je er graag bij zijn? Dat kan! Iedereen is welkom!

Alle info vind je hier!