Skip to main content

Maarten van der Weijden opende het cursusjaar 2019-2020 bij CVO Pro in Aalst

By 5 september 2019Nieuws

Het is ondertussen een traditie in het Aalsterse CVO Pro om het cursusjaar op gang te trappen in aanwezigheid van een opmerkelijke persoonlijkheid, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de maatschappij en de medemens.

Het cursusjaar 2019-2020 werd dan ook op 3 september plechtig geopend door Maarten van der Weijden en directeur Stany Meskens.

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden sprak op inspirerende wijze over de ups en downs op de weg naar je persoonlijke doelstellingen: “Als het je de eerste keer niet lukt, mag je gerust een tweede keer proberen…”. Na een eerste poging in 2018 heeft Maarten in juni 2019 als eerste persoon ooit de 195 km lange Elfstedentocht succesvol zwemmend afgelegd.

Op jeugdige leeftijd kreeg hij zelf kanker die hij gelukkig overleefde. Het doel van zijn acties was geld inzamelen voor kankeronderzoek om anderen het geluk te gunnen dat hij zelf heeft gehad.

Directeur Volwassenenonderwijs Pro – Stany Meskens:

“Het verhaal van deze inspirerende man is een stimulans voor onze cursisten. Het is niet altijd evident om een opleiding aan ons centrum te combineren met een job en met een gezinsleven, maar als ze doorzetten kunnen ze de vruchten plukken van hun inzet. Maarten van der Weijden heeft hen alvast de weg getoond.”