Skip to main content

Onze cursisten op bezoek in ASZ Wetteren

By 24 april 2018juni 25th, 2018Nieuws

De cursisten voetverzorging van ons CVO Pro hebben een werkbezoek gebracht aan het ASZ campus Wetteren. De cursisten gaan tweemaal per jaar langs in het ASZ, want de ervaring die zij die dag op de werkvloer opdoen is onbetaalbaar.

Dit keer kaderde het bezoek in de week van de valpreventie, van 23 tot en met 29 april. Sofie De Smet, ergotherapeute van het ASZ, nodigde onze cursisten uit om samen met hun leerkracht de voeten te verzorgen van de patiënten van de revalidatieafdeling, waar mensen met neurologische en locomotorische aandoeningen verzorgd en ondersteund worden.

De patiënten van deze afdeling hebben vaak een lange en zware revalidatie voor de boeg, waarbij stappen en bewegen voor hen niet evident is.

Onze cursisten hebben aan de hand van de podologische technieken die ze hebben geleerd in de les voetproblemen zoals eeltplekken, ingegroeide nagels en kloven aangepakt. Verder hebben ze ook professioneel advies gegeven over wat een verzorgde voet precies is en welke schoenen ze het beste kunnen dragen.

Zo’n gespecialiseerde voetverzorging is niet enkel bijzonder nuttig, maar ook heel aangenaam. De patiënten ervaren dat als een klein verwenmoment.

Er zijn verschillende modules voetverzorging, die een onderdeel zijn van de opleiding schoonheidsspecialiste. Meer informatie hierover vind je op https://www.cvopro.be/esthetisch/opleiding-schoonheidsspecialiste.