Skip to main content

Onze kappers en kapsters in spe op werkbezoek

By 24 september 2018oktober 24th, 2018Nieuws

In de opleiding Kapper gaan de cursisten niet enkel op school aan de slag met hun schaar, krulborstels en haardrogers, maar nemen ze soms ook een kijkje hoe het er op de werkvloer aan toe gaat!

Zo brachten de cursisten van de nieuwe module “Pruiken, haarstukken en verlengingen” op maandag 24 september een bezoek aan Kapsalon MC in Maarkedal. Deze gespecialiseerde kapperszaak is al jaren een referentie op het vlak van pruiken en haarstukken.
Samen met de leerkracht Berlinde Ceuterick kregen de cursisten een deskundige uitleg van een dame die al meer dan 30 jaar in het vak zit. Ze heeft hen niet enkel meer uitleg gegeven over de verschillende haarsoorten, maar heeft ook uitvoerig verteld over wat belangrijk is bij de keuze en aankoop van een pruik. Verder kregen de cursisten ook verschillende binnenwerken en inplantingen te zien en hebben ze geleerd waarmee ze rekening moeten houden bij het opzetten van een pruik.
Op maandagavond 15 oktober gingen ze langs bij kapper en pruikenmaker Gino van Gino’s Hairclub in Gent. Hij nam uitgebreid de tijd om de cursisten meer uitleg te geven over zijn métier: pruiken maken.

Een pruik maken is precisiewerk en elke stap in het proces is van groot belang om de klant een comfortabele en kwalitatieve pruik te kunnen aanbieden. Gino demonstreerde hoe de maat moet genomen worden en hoe dan, op basis van die maten, een goede mal -of afdruk van het hoofd- kan gemaakt worden.

Twee heel interessante uitstappen, die dankzij het enthousiasme en de vakkennis van de gastvrouw en gastheer een absolute meerwaarde zijn voor onze cursisten!