Skip to main content

Start van de lessen Kraamzorg

By 23 oktober 2017juni 25th, 2018Nieuws

 

Het centrum voor Volwassenenonderwijs CVO Pro uit Aalst biedt vanaf nu ook de nieuwe module Kraamzorg aan.

De periode die mama’s in het ziekenhuis doorbrengen na de geboorte van hun kindje wordt alsmaar korter en ook al is je baby’tje voor de eerste keer mee naar huis nemen een heuglijke gebeurtenis, toch bezorgt het kersverse ouders soms ook heel wat stress. Een professionele postnatale ondersteuning thuis is bijgevolg geen overbodige luxe. Daarom organiseert CVO Pro vanaf oktober de nieuwe opleiding kraamzorg.

Deze opleiding richt zich tot afgestudeerde verzorgenden, zorgkundigen en begeleiders in de kinderopvang. Zij kunnen zich in minder dan 1 jaar tijd specialiseren als kraamverzorgende en krijgen na afloop een attest dat erkend is door de overheid.

“Mensen die kiezen voor de zorgsector hebben een groot hart en dragen graag zorg voor andere mensen. De sector is echter heel verscheiden en een specifieke specialisatie zoals deze kan een meerwaarde zijn om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten of een andere weg in te slaan. Bovendien is het een dankbare taak om ouders met raad en daad bij te staan in deze heerlijke periode.” zegt Stany Meskens, directeur van CVO Pro.

Het takenpakket van een kraamverzorgende is heel gevarieerd. Zo zal de kraamverzorgende instaan voor de verzorging van de nieuwe spruit en zijn of haar mama, maar er ook voor zorgen dat het huishouden op wieltjes loopt. Op die manier kan een kraamverzorgende ervoor zorgen dat nieuwbakken ouders volop kunnen genieten van hun roze wolk!