Skip to main content

Tekenwedstrijd rond vrede voor het vijfde leerjaar

By 26 mei 2019mei 31st, 2019Nieuws

Ons centrum organiseert dit jaar opnieuw een tekenwedstrijd voor de basisscholen van de Scholengroep Dender. Het thema van onze wedstrijd is vrede, want het belang van vrede en vriendschap is in deze woelige tijden immers belangrijker dan ooit.
Samen met Kazerne Dossin en het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie geven wij alle leerlingen van het vijfde leerjaar de mogelijkheid om een mooie, ontroerende of inspirerende tekening te maken rond “vrede” en tal van leuke prijzen te winnen. Bovendien maakt iedere klas die meer dan 10 tekeningen inzendt, kans op de hoofdprijs: een georganiseerde uitstap met de hele klas naar Kazerne Dossin in Mechelen.

CVO PRO zorgt voor de busrit en de Dossinkazerne biedt een leerrijke en aangrijpende workshop aan op een aangepast niveau.

Neem zeker eens een kijkje op het YouTubekanaal van ons centrum (Geef “CVO PRO” in als zoekterm of rechtstreeks via https://youtu.be/JUNuPOdnA7o). Je vindt er een sfeerverslag van zo’n museumbezoek terug.

Er is een folder met alle informatie over onze tekenwedstrijd in het algemeen. We geven hierin eveneens meer uitleg over waarom we het belangrijk vinden om dit initiatief op touw te zetten. We hebben ook een affiche ontworpen met alle spelregels. De folder en de affiche kan je hieronder downloaden.

Voor meer informatie kan je terecht bij Kristel Ardyns via kristel.ardyns@cvopro.be of op het nummer 053 46 19 00.

Wij staan klaar om de vele mooie tekeningen van de verschillende basisscholen te ontvangen. Veel succes!