Skip to main content

Voordracht Eddy Van Uytsel en Sarah Cooreman

By 8 mei 2019Nieuws

Voor elke ouder die een kind verliest, moet het gemis ondraaglijk zijn. Een lege stoel aan de keukentafel. Brieven die nog in de bus vallen, maar nooit meer geopend worden. Herinneringen die je overvallen. Een geur die je onverwachts terugbrengt naar vroeger. Een soort gemis dat in elke porie van je lichaam sluipt en je geen seconde meer loslaat.

Ook Eddy gaat samen met zijn echtgenote door deze hel. In 2007 kwam zijn toen 18-jarige dochter Annick Van Uytsel nooit meer thuis na een avondje stappen. Ze werd brutaal vermoord door seriemoordenaar Ronald Janssen.

Maar ondanks de gruwel die zij meemaken, wil Eddy zich niet meer focussen op wat hij verloren heeft. Liever op wat hij nog kan doen om de nagedachtenis aan zijn dochter in ere te houden.

Op uitnodiging van ons CVO komt Eddy ons meer vertellen over het project “Annick for Kenya” dat hij in 2009 uit de grond stampte om postuum de dromen van zijn dochter te kunnen realiseren. Eén daarvan was vrijwilligerswerk doen met en voor kinderen in een ontwikkelingsland.

Onze collega Mode Sarah stapte mee in dit bijzondere verhaal en is in januari intensieve naailes gaan geven aan jongeren van 15 tot 20 jaar in het “Annick for Kenya Tailoring College” in het kleine dorpje Ganja La Simba in Kenia.

Na deze opleiding gaan de jongeren zelf aan de slag als kleermaker en kunnen ze kleding ontwerpen, herstellen, realiseren en verkopen in hun eigen winkel of op de lokale markt. Op die manier tracht de vzw ervoor te zorgen dat de jongeren zelfredzaam worden en krijgen ze meer kansen om een toekomst uit te bouwen.

Ons CVO Pro is bijzonder trots dat onze collega Sarah haar schouders heeft gezet onder dit waardevolle project en dat wij als centrum op die manier ons bescheiden financiële en morele steentje hebben kunnen bijdragen.

Benieuwd naar het beklijvende verhaal van Eddy en de ervaringen van Sarah? Ze vertellen er jou alles over op vrijdag 24 mei om 19u. in didactisch restaurant Terlinden, Oude Gentbaan 49 in Aalst.
De kostprijs voor deze voordracht, inclusief koffie en gebak achteraf, bedraagt € 7,00. Betalen kan de avond zelf, maar enkel via bancontact. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Dat kan tot en met 22 mei via kristel.ardyns@cvopro.be.