Skip to main content

Voordracht Eddy Van Uytsel en Sarrah Cooreman “Annick is er altijd. Constant”

By 3 oktober 2018Nieuws

Begin dit jaar is onze collega Mode, Sarrah, naar Kenia vertrokken voor een project van de vzw “Annick for Kenya”. Deze vzw werd in het leven geroepen na de afschuwelijke dood van Annick Van Uytsel, nu meer dan 11 jaar geleden. Haar ouders wilden de dromen van hun dochter, die haar brutaal zijn afgenomen, postuum toch realiseren. Eén daarvan was vrijwilligerswerk doen met en voor kinderen in een ontwikkelingsland.

Sarrah trok naar een klein dorpje in Kenia om er intensieve naailes te geven aan jongeren die studeren aan het “Annick for Kenya Tailoring College”. Na deze opleiding gaan ze zelf aan de slag als kleermaker en kunnen ze kleding ontwerpen, herstellen, realiseren en verkopen in hun eigen winkel of op de lokale markt. Op die manier tracht de vzw ervoor te zorgen dat de jongeren zelfredzaam worden en krijgen ze meer kansen om een toekomst uit te bouwen.

Op vraag van ons centrum komt Eddy, de vader van Annick Van Uytsel, het verhaal van “Annick for Kenya” vertellen op vrijdag 19 oktober om 19u.

Sarrah zal er ook uitgebreid uit de doeken doen hoe zij haar reis ervaren heeft. Ze heeft 2500 foto’s gemaakt en zal hiervan een selectie meebrengen om ons volledig mee te nemen in hun beleving. Dankzij de inzet van geëngageerde collega’s als Sarrah, die hun schouders zetten onder waardevolle projecten als deze, kunnen we als CVO Pro niet enkel op financieel, maar ook op moreel vlak ons maatschappelijk steentje bijdragen.

Benieuwd naar het beklijvende verhaalvan Eddy en de ervaringen van Sarrah? Ze vertellen er jou alles over op vrijdag 19 oktober om 19u. in didactisch restaurant Terlinden, Oude Gentbaan 49 in Aalst.

De kostprijs voor deze voordracht, inclusief koffie en gebak achteraf, bedraagt 7 euro.

Betalen kan de avond zelf, maar enkel via bancontact.

Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Dat kan tot en met 17 oktober via charlotte.lannoy@cvopro.be.