Skip to main content

Zonder productkennis sta je nergens

By 11 oktober 2017juni 25th, 2018Nieuws

Al wie graag achter het fornuis staat, kan het ongetwijfeld beamen: een gedegen productkennis is zeer waardevol. De cursisten “gezond koken” van ons CVO Pro hebben hun klaslokaal daarom even geruild voor een bezoek aan twee speciaalzaken in Aalst: Vom Fass en Bio-planet.

Olie en azijn, waardevolle smaakmakers!

Tijdens hun bezoek kregen ze een deskundige uitleg over twee smaakmakers bij uitstek: olie en azijn. Uiteraard kon een degustatie niet ontbreken. De producten werden uitvoerig geproefd in verschillende, soms minder voor de hand liggende, combinaties. De achtergrondinformatie over de vervaardiging en de uitleg over de smaakverschillen maakten deze uitstap rond productkennis volledig af.

Voeding met respect voor de planeet

De leerkracht “gezond koken” van CVO Pro nam haar cursisten ook mee naar het Aalsterse filiaal van Bio-planet, de biosupermarkt. Zaakvoerder en bezieler Luc gaf meer uitleg over wat een biolabel nu precies is en aan welke eisen een product moet voldoen om dat label te krijgen. Aan de hand van enkele interessante verhalen maakte hij de cursisten wegwijs in de boeiende wereld van de bio-producten.