Taalcursus Deens

Inhoud

Trekt de Deense cultuur je aan en wil je zelf vloeiend Deens spreken? Schrijf je dan nu in voor een cursus Deens bij CVO Pro. Je leert de taal op een aangename manier te begrijpen, te spreken, te lezen en te schrijven.

Denemarken geniet wereldwijd een grote bekendheid om! Iedereen kent wel de Deense schrijver Hans Christian Andersen, die de wereld veroverde met zijn beroemde sprookjes. Of filmregisseur Lars von Trier, die internationale faam verwierf met zijn omstreden films en Deense series zoals ‘The Killing’ en ‘Borgen’ zijn niet meer van onze televisieschermen weg te denken. Maar ook Deense merken zoals Lego en Carlsberg zijn inmiddels wereldwijde iconen, en het zogenaamde ‘Deense Design’ scheerde op een paar decennia tijd hoge toppen. Denk maar aan het legendarische operagebouw in Sydney van de hand van de Deense architect Jørn Utzon.

Dat het Deens de officiële taal is van Denemarken, wist je ongetwijfeld al, maar wist je ook dat het gesproken wordt in andere landen zoals Noord-Duitsland, Groenland, de Faeröer en IJsland? Ongeveer 6 miljoen mensen spreken het Deens wereldwijd.

Taalkundig ligt het dichter bij het Nederlands dan eender welke andere Scandinavische taal. Het Deens importeerde zelfs een aantal woorden uit het Nederlands en bevat bovendien enkele bijzondere kenmerken die je in geen enkele andere taal terugvindt, zoals de Deense ‘stød’ (stoot).

Wil je Deense topseries volgen zonder ondertiteling of plan je een reis naar Denemarken, dan zet je alvast een stap in de goede richting met een taalcursus Deens, want Deens leren doe je bij CVO Pro!

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster