Taalcursus Pools

Inhoud

Polen telt 45 miljoen inwoners en is een land met een rijke geschiedenis. Bovendien heeft Polen een waardevol historisch en cultureel patrimonium. Om het contact met de inwoners van dit fantastische land te vergemakkelijken, biedt CVO Pro een cursus Pools aan.

Pools is een taal die behoort tot de groep van West-Slavische talen. De taal wordt gesproken door de inwoners van Polen, waar het uiteraard een officiële taal is, en door Poolse minderheden in andere landen.

Ook al werd de Poolse taal vaak onderdrukt, toch is ze er in geslaagd een rijke literatuur te ontwikkelen. In termen van het aantal sprekers is het Pools op dit moment de grootste taal van de West-Slavische groep. Het is ook de tweede meest gesproken Slavische taal, na het Russisch en voor het Oekraïens.

Het Poolse alfabet is hetzelfde als het Latijnse alfabet. Het Poolse alfabet telt 32 letters. En dit omdat sommige letters met diakritische tekens als aparte letters worden beschouwd. De letters q, v en x behoren niet tot het alfabet van de Poolse taal. Terwijl deze letters wel gebruikt worden in sommige leenwoorden en eigennamen.

De Poolse grammatica lijkt sterk op de Russische. Zij die Russisch kennen vinden Pools leren meestal gemakkelijker dan anderen. Pools is een taal die veel verbuigingen kent en een relatief vrije woordvolgorde. Er zijn geen lidwoorden en er wordt een onderscheid gemaakt tussen enkelvoud en meervoud.

Volgend cursusjaar Pools leren? Reserveer vandaag nog je plaatsje.

Vragen of meer informatie?

Contacteer ons