Opleiding Kapper

Modules

Haarverzorging

Je leert haren verzorgen aan de hand van een behandelingsplan met de juiste producten en technieken in functie van de wensen, verwachtingen en kenmerken van de klant.

Tijdelijke omvormingen

Je leert door middel van verschillende producten, technieken en materialen de haren te voor-zien van een tijdelijke omvorming in functie van de wensen, verwachtingen en kenmerken van de klant.

Gelegenheidskapsels

Je leert gelegenheidskapsels uitwerken gebruikmakend van de gepaste technieken en even-tuele accessoires in functie van de wensen, verwachtingen en kenmerken van de klant.

Kleuren

Je leert het haar (volledig of haarlokken) kleuren en de klant adviseren m.b.t. de haarkleur met de juiste producten en technieken in functie van diens wensen, verwachtingen en kenmerken.

Ontkleuren

Je leert het haar (volledig of haarlokken) ontkleuren en de klant adviseren m.b.t. de haarkleur met de juiste producten en technieken in functie van diens wensen, verwachtingen en kenmerken.

Blijvende omvormingen

Je leert door middel van verschillende producten, technieken en materialen de haren te voor-zien van een blijvende omvorming in functie van de wensen, verwachtingen en kenmerken van de klant.

Basissnitten

Je leert basissnitten uitvoeren bij dames, heren en kinderen in functie van de wensen, ver-wachtingen en kenmerken van de klant.

Combinatiesnitten dames

Je leert combinatiesnitten uitvoeren bij dames in functie van de wensen, verwachtingen en kenmerken van de klant.

Combinatiesnitten heren

Je leert combinatiesnitten uitvoeren bij heren in functie van de wensen, verwachtingen en ken-merken van de klant.

Salonwerk

Je leert alle kappersactiviteiten in een al dan niet gesimuleerde organisatie van een kapsalon uitvoeren binnen een commercieel aanvaardbare tijd. Je hebt hierbij ook aandacht voor het toepassen van contactvaardigheden, met oog voor hygiëne, veiligheid en milieu.

Onthaal klanten kapsalon

Je leert klanten op een correcte manier te onthalen.

Scheren/knippen baard

Je leert baarden, snorren en bakkebaarden scheren en/of knippen in functie van de wensen, verwachtingen en kenmerken van de klant.

Pruiken/haarstukken en –verlengingen

Je leert de voorbereidende handelingen tot het plaatsen van pruiken, haarstukken en -verlen-gingen alsook het plaatsen zelf, het verwerken, verzorgen en onderhouden van pruiken, haar-stukken en -verlengingen in functie van de wensen, verwachtingen en kenmerken van de klant.

Basis make-up en basis manicure

Je leert de huid reinigen, een basis make-up en basis manicure uitvoeren in functie van de wensen, verwachtingen en kenmerken van de klant.

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster