Opleiding Schoonheidsspecialiste

Modules

Schoonheidsspecialiste opleiding

Onze ervaren vakmensen leiden je op tot schoonheidsspecialist voor een job in de beauty- en wellnesssector.

Indien je de volledige opleiding schoonheidsspecialist volgt, krijg je het certificaat Schoon-heidsspecialist TSO3.

Alle theoretische lessen organiseren wij via gecombineerd onderwijs. D.w.z. de leerkracht doceert een aantal lessen en een bepaalde hoeveelheid leerstof verwerk je door zelfstudie en opdrachten.

De leerkracht zal op het einde van elke theoretische module testen of je de leerstof hebt ver-werkt en over de nodige kennis beschikt om te slagen voor deze module.

Je volgt de theoretische lessen en de praktijklessen in hetzelfde semester.

Gespecialiseerde technieken voetverzorging

Gespecialiseerde technieken voetverzorging is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten.

De therapie bestaat uit het aan de voet toepassen van corrigerende, ondersteunende of be-schermende technieken.

Naast de medische wereld raakt ook de consument steeds meer bewust van het belang van gezonde voeten. Onze voeten vormen de basis van ons bewegingsapparaat.

Kleur- en stijladvies

De juiste uitstraling en stijl zijn méér en méér een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven.

Hoe komt het dat je er plotseling veel slanker en fitter uitziet door het toepassen van de juiste kledingstijl en accessoires?

Iedereen heeft lichaamskenmerken die positief of negatief zijn. Daarom is het de kunst om te weten hoe je een juiste balans kan aanbrengen waarbij de positieve punten meer opvallen en de negatieve wegvallen. Dit is nu exact waar stylistes gebruik van maken om iemand slanker, breder, groter of kleiner te laten lijken.

De figuurvorm van je lichaam, je gezicht, je boezem maar ook de lengte en breedte van je hals, armen, benen en bovenlichaam bepaalt welke kledingstukken, stoffen, snit en accessoi-res voor jou het best geschikt zijn.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn/haar beroep met kleur te maken krijgt, zoals bijvoorbeeld schoonheidsspecialistes, verkopers in een kledingzaak of parfumerie, visagisten, kappers, opticiens… of voor mensen die hun kleuren willen kennen.

Aan de hand van de verschillende kleurenpaletten bestudeer je de kleur van de huidonderto-nen. Je leert kleuren analyseren en je kleurgevoel wordt ontwikkeld. Je leert de verschillende kleurentypes onderscheiden aan de hand van de 4 seizoenentheorie en je krijgt inspiratie om kleuren te combineren.

Je krijgt tijdens de lessen uitleg over de nieuwste modekleuren en –stijlen en hoe je jouw make-up op een professionele manier kan aanbrengen in overeenstemming met je kleuren-type.

Make-up

Heb je een passie voor schoonheid en maquillage, maar kan je nog wel wat tips en tricks gebruiken? Wil je graag weten hoe je je het beste opmaakt voor allerhande gelegenheden als een huwelijk of een avondfeest? Of wil je elke dag stralen? Dan ben je bij CVO PRO aan het juiste adres.

We bieden jou een mooie mix van theorie en praktijk aan over schoonheid en     make-up. Je gaat in de les aan de slag met de tips van de leerkracht en volgt de nieuwste trends op de voet. De didactische uitstappen naar professionele bedrijven die met make-up en schoonheidsverzorging bezig zijn, maken de cursus helemaal compleet.

Concreet leer je:

  • hoe je jezelf of iemand anders opmaakt voor elke gelegenheid
  • hoe je onvolmaaktheden van de huid kan camoufleren
  • hoe je je het beste opmaakt volgens je type en gelaatsvorm
  • hoe je je wenkbrauwen correct epileert
  • hoe je wimpers en wenkbrauwen verft
  • hoe je kunstwimpers aanbrengt
  • hoe je je huid correct reinigt

In een praktische eindproef aan het einde van de cursus kan je tonen wat je allemaal geleerd hebt!

Deze cursus is gericht op jongeren vanaf 16 jaar, maar mama’s, oma’s of vrienden en vriendinnen zijn uiteraard ook welkom!

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster