Taalcursus Duits

Modules

1ste jaar – Breakthrough

Om op het Breakthrough-niveau te beginnen is geen voorkennis vereist. Je leert om je in een Duitstalige omgeving uit de slag te trekken en in je concrete wensen en behoeften te voorzien. Dit lukt je door het gebruiken van vertrouwde, alledaagse uitdrukkingen en eenvoudige zinnen. Je kan jezelf of iemand anders voorstellen en je kan vragen stellen en beantwoorden met betrekking tot persoonlijke gegevens zoals woonplaats, mensen die je kent en dingen die je bezit. Je bent in staat op een eenvoudig niveau te communiceren en langzaam en duidelijk gesproken Duits te verstaan.

Herzlich willkommen bij de opleiding Duits!

2de jaar – Waystage

Waystage is het overlevingsniveau. Hier leer je om te communiceren in routinetaken over vertrouwde onderwerpen die van persoonlijk belang zijn. Je kan zinnen en uitdrukkingen begrijpen op belangrijke domeinen zoals persoonlijke en familiale gegevens, winkelen, omgeving en tewerkstelling. Je kan op een eenvoudige manier informatie en meningen over alledaagse dingen uitdrukken. In eenvoudige woorden vertel je over jouw achtergrond, jouw omgeving en onderwerpen die belangrijk zijn voor jou.

Alles klar?

3de jaar – Threshold

Op dit niveau neemt jouw zelfstandigheid en zelfvertrouwen in een Duitstalige omgeving stelselmatig toe. Je leert om in de meeste vertrouwde situaties duidelijk te communiceren. Je kan de hoofdzaken begrijpen van typische onderwerpen op de werkvloer, school en ontspanning, tenminste als de standaardtaal wordt gebruikt. Je kan je uit de slag trekken in de meeste situaties die zich voordoen bij reizen in een Duitstalig land of een Duitstalige regio. Je produceert eenvoudige en samenhangende teksten over vertrouwde en persoonlijke onderwerpen. Je bent in staat om ervaringen, dromen, hoop en ambities te beschrijven en plannen en opvattingen te verklaren.

Kein Problem!

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in!