Opleiding Bierkenner

Modules

Algemene bierkennis

In deze module maken wij je wegwijs in de wetenschap van bier. Deze module wordt opgedeeld in 4 grote deelgebieden: de verschillende biersoorten, de geschiedenis van het bier, het brouwproces en bieretikettering. Verschillende lesgevers geven elk vanuit hun expertisegebied het beste van zichzelf.

Je zal meer te weten komen over de gebruikte grondstoffen voor het brouwen van bier, het brouwproces en de botteltechniek. Je leert bovendien hoe je bier correct kan bewaren, schenken, proeven en beoordelen.

Bierdegustatie

In deze module worden verschillende soorten bieren uitvoering bekeken, geproefd en beoordeeld: trappist, abdijbier, fruitbier en saisons komen aan bod.

Je bespreekt de verschillen qua grondstoffen, brouwproces, … Maar uiteraard gaat veel aandacht naar de degustatie zelf.

Bier en gastronomie

Je verdiept je in de harmonie tussen bier en gerechten, zowel theoretisch als proefondervindelijk. Met deze vakkennis kan je bieradvies geven en een bierkaart samenstellen in functie van het menu.

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in!