Cursus Excel

Inhoud

Tabellen maken met overzichten van cijfermateriaal en het grafisch voorstellen ervan. Het is niet weg te denken uit het leven van een boekhouder maar ook in het dagdagelijkse leven is het handig een tabel en grafiek te kunnen maken. Zo wil je bijvoorbeeld weten hoeveel winst de spaghetti-avond van je vereniging heeft opgebracht, je inkomsten en uitgaven bijhouden, je trainingsschema opvolgen, elke maand uitrekenen hoeveel geld je hebt uitgegeven aan je brommer, hoeveel je investering in zonnepanelen je reeds opgebracht heeft of wil je de scores bijhouden van basketbalwedstrijden en nagaan wie de topschutter is van je favoriete voetbalploeg en ga zo maar door, dit alles leren wij jou tijdens de opleiding Excel.

Stel je voor, een ruitjesblad dat alle formules voor jou automatisch uitrekent. Jij schrijft de getallen op het blad en de uitkomst verschijnt automatisch. Of een grafiekje zien verschijnen dat je toont dat je trainingsschema in positieve zin evolueert, dat moet toch leuk zijn.

Dit is wat een digitaal (of elektronisch) rekenblad doet! Rekenbladen zoals Excel zijn computertoepassingen die ons in de eerste plaats helpen met rekenen. Net zoals met een rekenmachine kan je eenvoudige tot zeer complexe berekeningen uitvoeren. Het voordeel van Excel is echter dat je veel overzichtelijker te werk kan gaan en dat je de gebruikte formules of functies kan hergebruiken. Denk hierbij aan een formule waarbij je bepaalde gegevens (parameters) moet invoeren. Telkens je doelpunten toevoegt, is het duidelijk wie er van de ploeg tot hiertoe de meeste doelpunten heeft gemaakt.

Rekenbladen zoals Excel worden zeer veel in bedrijven gebruikt. De voor de hand liggende voorbeelden zijn dan ook dikwijls boekhoudingen of facturen. Je zal echter zien dat iedereen voordeel kan halen uit het gebruik van deze programma’s.

Ben je op zoek naar een handig en gebruikersvriendelijk hulpmiddel om berekeningen te automatiseren, tabellen op te stellen en grafieken aan te maken, dan is het leren werken met een rekenblad als Excel een echte aanrader!

Wij bieden jou drie modules aan in de opleiding Excel. Schrijf je vandaag nog in en leer binnenkort alle geheimen van dit uitgebreid Microsoft Office programma kennen.

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster