Cursus Indesign

Modules

Indesign opleiding met een vleugje Photoshop basis

Heb je de inhoud voor een nieuwe folder klaar maar geen flauw idee hoe je dat alles ook grafisch in een mooie lay-out kan steken? Om te kunnen starten met deze module heb je volgende modules al eens doorlopen: Aan de slag met ICT, E-communicatie internet en online diensten en Start to Create. Of leg je bij je inschrijving digitaal een korte toelatingsproef af bestaande uit een aantal meerkeuzevragen.

Je maakt kennis met de werkomgeving van Indesign en Photoshop en al hun mogelijkheden om efficiënter te kunnen werken. Aan de hand van praktische oefeningen combineer je vlot beide programma’s Photoshop en Indesign.

Je leert mooie lay-outs te ontwerpen door gebruik te maken van verschillende kleurencombinaties, lettertypes, stramienen, lagen, alinea- en tekenstijlen,…

In Photoshop maak ja al jouw foto’s gebruiksklaar door ze o.a. te retoucheren, de belichting aan te passen, de juiste resolutie te kiezen… Daarna kun je ze perfect integreren in Indesign.

Na deze module ben je in staat om een afdrukklaar en professioneel ogend project in pdf af te leveren aan jouw drukker.

Indesign opleiding met een vleugje Photoshop gevorderden

Dit is een vervolgmodule, waarvoor de basiskennis van Indesign vereist is. Ofwel heb je deze voorgaande module gevolgd ofwel leg je bij je inschrijving digitaal een korte toelatingsproef af bestaande uit een aantal meerkeuzevragen.

In deze cursus leren wij de layout van meerdere pagina’s en documenten op te maken zoals bij tijdschriften, (foto)boeken, flyers of folders. Inhoudstafels, voetnoten, geavanceerde (geneste)stijlen en opsommingen, tekstomlopen, paden… zijn een greep uit het aanbod van deze tweede module.

Aan de hand van een zelfgekozen project, maak je een eigen professioneel afdrukklaar boek in pdf. Wil je liever het boek online beschikbaar stellen? Wij bereiden een interactieve pdf voor! Alsook bereid je een gepersonaliseerde mailing voor met gedrukte etiketten, brieven, briefkaarten,…door toevoeging van gegevensvelden uit gegevensbestanden, je leert het allemaal in deze module!

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster