Cursus Word

Modules

Module Tekstverwerking 1

Dit is de eerste basismodule van Tekstverwerking en hiervoor is enkel een algemene kennis van de computer vereist.

Op een efficiënte en eenvoudige manier een tekst mooi schikken en opmaken kan je leren met een tekstverwerker zoals Microsoft Word. In deze module leer je enkele veelgebruikte basisvaardigheden van teken-, alinea- en paginaopmaak. Je leert tabulators instellen om teksten in kolommen weer te geven.

Documenten leer je verfraaien met opsommingen, tabellen en kop-en voetteksten.

Ook het onderwerpen van tekst aan spellingscontrole en grammaticacontrole komt aan bod.

Aan het einde van de cursus kan je een verzorgd document maken en afdrukken. Waar nodig wordt er rekening gehouden met de Bin-normen.

Kortom, na deze cursus kan je vlot en efficiënt aan de slag met een tekstverwerker als Word. Een aanrader voor iedereen die met een computer werkt.

Module Tekstverwerking 2

Dit is een vervolgmodule, waarvoor een kennis van Tekstverwerking basis vereist is. Ofwel heb je de basismodule gevolgd ofwel leg je bij je inschrijving digitaal een korte toelatingsproef af bestaande uit een aantal meerkeuzevragen.

Je leert documenten efficiënt opmaken via opmaakprofielen en nummeringen met meerdere niveaus. Je zal er in slagen om automatisch inhoudstabellen te laten verschijnen.

Documenten leer je levendiger maken door het toevoegen van afbeeldingen en illustraties, tabellen, WordArt, vormen, SmartArt en organigrammen.

Je leert ook eens een tekst anders te schikken door deze bijvoorbeeld in kolomvorm te plaatsen of een ander bladformaat te kiezen.

Een standaarddocument personaliseren, adressen plaatsen op briefomslagen en etiketten door toevoeging van gegevensvelden uit gegevensbestanden, je leert het allemaal in deze module.

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster