Cursus Aalsters

Video’s

Video transcriptie Nieuwe cursus Oilsjters start op 6 oktober 2016

*Korte demonstratie Aalsters*

Voice-over: Zo ging de allereerste les Oilsjters een paar weken geleden van start. Een overvolle klas lachende gezichten en veel media-aandacht. De cursus van het plaatselijke dialect is een schot in de roos en dus komt er een nieuwe lessenreeks.

Stany Meskens: Het is namelijk zo dat er momenteel een wachtlijst is. Een wachtlijst van een 15 mensen. We willen die mensen niet ontgoochelen, we willen die mensen zo snel mogelijk het plaatselijke dialect bijbrengen en daarom gaan we starten met een nieuwe cursus vanaf oktober. 12 lesmomenten om de behoefte die er momenteel is of de nood die er momenteel is, om daar aan tegemoet te komen en de Aalsterse bevolking te plezier en te bedienen op hun wenken.

*Korte demonstratie les*

Stany Meskens: “Never change a winning team”, “verander nooit een smakelijk recept”. We gaan natuurlijk wel evalueren. We gaan bekijken of de twee mensen op hun manier hun ding hebben kunnen doen. We gaan bekijken of zij daarover tevreden zijn en of de cursisten daarover tevreden zijn en dan kunnen we volgend jaar met een beter pakket, met een geoptimaliseerd pakket de cursus aanreiken.

Voice-over En dat is dus goed nieuws voor al wie dat Oilsjters onder de knie wil krijgen want zo’n cursus van het plaatselijk dialect, het blijft uitzonderlijk.

Stany Meskens: Overal waar we op straat de mensen tegenkomen spreekt men er ons over aan en dat bewijst dat we een gevoelige snaar geraakt hebben en dat we voorzien hebben in een behoefte. Dat is natuurlijk ook de rol van het onderwijs en als we op die manier dan ook de mensen kunnen tevreden stellen dan doen we dat. Misschien gaan er een aantal mensen op basis van het volgen van deze cursus intekenen voor een andere cursus, één van onze andere 22 talen die vanaf volgend schooljaar aangereikt zullen worden.

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster