Taalcursus Engels

Modules

1ste jaar – Breakthrough

Dit is het basisniveau van de opleiding Engels en hiervoor heb je geen voorkennis nodig.

In elke les komen de vier vaardigheden uitgebreid aan bod: je zal dus zowel vlot leren spreken en schrijven, als luisteren en lezen. Je leert basisinformatie te geven en je leert vragen te stellen over eenvoudige onderwerpen als “jezelf voorstellen”, “uit eten gaan” of “de weg vragen”. Samen met je medecursisten krijg je een ruim startpakket aan woordenschat en basisgrammatica waarmee je zelf Engels zal willen spreken bij elke gelegenheid. Yes you can!

Behalve een taalcursus maak je ook kennis met wat er draait in de Engelstalige wereld via spelletjes, muziek, culturele weetjes en authentiek beeldmateriaal.

Welcome!

2de jaar – Waystage

Je hebt het eerste jaar van je opleiding Engels succesvol afgerond of een toelatingsproef afgelegd. Je kent een aantal zeer alledaagse uitdrukkingen, je kan jezelf voorstellen en als je gesprekspartner je wil helpen, kan je zelfs een klein gesprekje voeren? Dan ben je klaar voor het tweede jaar!

In het tweede jaar activeren we jouw basiskennis. Tijdens de interactieve lessen krijg je spelenderwijs de kans om te spreken, te luisteren, te lezen en te schrijven. Natuurlijk hebben we aandacht voor structuur, grammatica en nieuwe woorden. Maar daarnaast maken we onze taallessen ook heel prettig en activerend. Je spreekt Engels met alle medecursisten en leert iedereen goed kennen. Zo werken we samen aan je spreekdurf en voor je het weet kan je je vlotjes uit de slag trekken. De lessen draaien steeds rond onderwerpen die voor iedereen van belang zijn: de familie, uiterlijkheden, winkelen, op restaurant gaan, werken en veel meer.

Over al deze leerstof gieten we bovendien een sausje van muziek, beeldmateriaal en culturele weetjes over “Good old Britain” en de “US”.

Welcome!

3de jaar – 6de jaar – Threshold 1-2-3-4

Je kan je ondertussen al behoorlijk uitdrukken in de Engelse taal. Zij het op restaurant, op je werk of tijdens een weekendtrip naar het eeuwenoude Londen of beroemde New York, je weet er wel iets over te zeggen!

In deze jaren draait alles rond het verwerven van een talige zelfstandigheid; je basiskennis wordt nu ingezet om je tot een zelfzekere taalgebruiker te vormen. Je spreekt over vertrouwde onderwerpen op je werk, op school of in je vrije tijd. Je leert woordenschat en grammatica waardoor je meer – en leukere! – Engelse teksten zal kunnen lezen. Je schrijft teksten naar je medecursisten over je ervaringen, dromen en ambities. Kortom, je leert luisteren, spreken, lezen en schrijven over steeds meer onderwerpen: het klimaat, toerisme, wonen, flora en fauna, communicatie op het werk en nog veel meer.

Zoals altijd worden onze lesreeksen verrijkt door authentiek beeldmateriaal, muziek, cultuur en interactieve spelletjes.

Welcome (back)!

7de jaar – Vantage

Je hebt het zesde jaar Engels succesvol afgerond of een oriënteringsproef afgelegd. Je kan je intussen al erg goed uit de slag trekken in het Engels. Over vertrouwde onderwerpen praat je honderduit, maar hier en daar maak je nog grammaticale foutjes. Wanneer het onderwerp wat complex wordt, ben je soms op zoek naar je woorden. Daar wil je wat aan doen!?

In het zevende jaar zet je de stap naar échte talige zelfstandigheid. We zetten vol in op jouw luister- en spreekcapaciteit. De lessen zijn niet alleen boeiend, interactief en uitdagend, je leert ook adequaat en vlot communiceren. Je woordenschat wordt rijker dan ooit! Via authentiek beeldmateriaal brengen we de Engelstalige wereld in de klas en leer je genuanceerd argumenteren over een breed gamma aan actuele onderwerpen. Er is onder andere aandacht voor professionele communicatie, presentaties, politieke en sociale thema’s, cultuur en immigratie. Op het einde van deze intensieve, maar ook leuke cursus, zal je gedetailleerd, helder, en zonder moeite kunnen communiceren met elke moedertaalspreker.

Are you up to the challenge? Join us now!

8ste jaar – Effectiveness

Je hebt het zevende jaar Engels succesvol afgerond of een oriënteringsproef afgelegd. Je kan reeds gedetailleerd en vlot communiceren over een breed spectrum aan onderwerpen? Je bent een echte “die hard” en je wil je Engels nog verder perfectioneren en gaandeweg genieten van de Engelse taal in film, cultuur en actualiteit? Dan ben jij de geknipte student voor het achtste jaar.

In dit hypercommunicatieve niveau kom je in aanraking met de boeiendste aspecten van de prachtige Engelse taal. Als een echte Anglofiel proef je van Engelse en Amerikaanse literatuur en kan je hierover in discussie treden. Je verdiept je in series en films en kan ze vlot bespreken en vergelijken. De leerstof wordt gaandeweg aangepast aan jouw noden en interesses. Je leert uitdrukkingen en woorden kennen rond thema’s die voor jou van belang zijn: sociale thema’s, politiek, werkproblemen, etc. Je zal de taal soepel en doeltreffend kunnen aanwenden om te praten over elk onderwerp.

Are you up to the challenge? Join us now!

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in!