Taalcursus Fins

Modules

Richtgraad 1

1ste jaar Fins (Breakthrough (A1) – Mondeling & Schriftelijk)

Dit is het basisniveau van de opleiding Fins en hiervoor heb je geen voorkennis nodig.

Wij bieden je in het eerste jaar een mondelinge en schriftelijke module geïntegreerd aan.

Aan het einde van deze cursus zal je op een eenvoudige manier kunnen communiceren in verschillende alledaagse situaties.

Mondeling

De mondelinge vaardigheden komen aan bod via luister- en spreekoefeningen. We beginnen met eenvoudige dialogen waarmee je over je onmiddellijke omgeving leert spreken. Gesprekken over thema’s zoals jezelf en je familie voorstellen, iets op café bestellen, boodschappen doen, om hulp vragen, een afspraak maken en je dagelijkse activiteiten worden in het eerste jaar grondig ingeoefend.

Schriftelijk

In de schriftelijke module ligt de nadruk op lezen en schrijven. In het eerste jaar leer je o.a. belangrijke gegevens uit persoonsbeschrijvingen en informatieborden op te lijsten, een informeel mailtje en chatbericht te schrijven en een formulier met persoonlijke informatie in te vullen. De grammatica en woordenschat die je via voorbeeldtekstjes geleidelijk aan aangereikt krijgt, zullen je helpen om de taal steeds beter te beheersen.

Maar Fins leren is natuurlijk veel meer dan aandacht hebben voor het taalsysteem. Tijdens deze opleiding bij CVO PRO komen ook allerlei culturele weetjes, de typische gebruiken, de humor, de gastronomie en de maatschappelijke ontwikkelingen in Finland uitgebreid aan bod.

Tervetuloa suomen kurssille!

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster