Taalcursus Fins

Inhoud

Wil je graag Fins leren? Dan ben je bij CVO Pro aan het juiste adres. Wij bieden als enige in Vlaanderen een cursus Fins aan.

Finland is een belangrijke economische macht en een trouwe handelspartner van ons land. Fins leren biedt jou dus heel wat mogelijkheden op professioneel vlak. Maar ook liefhebbers van het prachtige land van de duizend meren zijn bij ons welkom! Je leert je bij CVO Pro probleemloos uit te drukken in deze prachtige taal. Dat is een immense troef wanneer je wil communiceren met de gastvrije Finnen.

Net enkel in Finland wordt Fins gesproken. Er zijn ongeveer 5 miljoen Finssprekenden in de wereld. Fins is één van de weinige talen in Europa die niet tot de Indo-Europese familie behoort. Net als het Ests, gesproken in de Golf van Finland, is het Fins één van de Fins-Oegrische talen.

Het Fins alfabet bevat slechts eenentwintig letters: dertien medeklinkers en acht klinkers. Er is maar één geluid voor elke letter, één letter voor elk geluid en de klemtoon ligt altijd op de eerste lettergreep. Het Fins kent geen onderscheid tussen mannelijk en vrouwelijk en heeft geen bepaalde of onbepaalde lidwoorden. Ondanks deze factoren is de Finse taal niet gemakkelijk. Maar ze is des te boeiender.

Redenen genoeg dus om een cursus Fins te volgen. Schrijf je snel in.

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in!