Taalcursus Frans

Modules

1ste jaar – Breakthrough

In het basisniveau Frans heb je geen voorkennis nodig.

Je leert de basis van de Franse taal door de vier vaardigheden stap voor stap beter te beheersen : luisteren, spreken, schrijven en lezen. Deze vaardigheden verwerf je op een interactieve manier, want actief communiceren staat centraal. Ook jij zal tijdens je volgende vakantie in la douce France zonder problemen de weg vragen, op restaurant je bestelling doorgeven en spreken over faits divers met je Franse buren.

Naast een uitgebreid aanbod aan grammatica en vocabulaire, kom je natuurlijk ook meer te weten over de Franse cultuur, eetgewoontes, muziek, film, … Frans oefenen doe je namelijk niet alleen door grammatica erin te drammen.

Kortom: Tijdens dit jaar verwerf je de perfecte basis om jezelf uit de slag te trekken of het nu op de werkvloer is of op reis.

A bientôt!

2de jaar – Waystage

Op dit niveau beschik je reeds over een stevige Franse basiskennis en kan je je uit de slag trekken in eenvoudige en alledaagse talige situaties.

Het komende jaar ga je die basiskennis zowel op vlak van grammatica als woordenschat uitbreiden met aandacht voor de vier vaardigheden en op interactieve werkwijze. Zo zal je leren om je nog specifieker en genuanceerder uit te drukken in talige situaties waarmee je professioneel of privé mee vertrouwd bent : sollicitatiegesprekken voeren, afspraken vastleggen, eetgewoontes bespreken, hulpdiensten verwittigen, hotelkamer reserveren, op daguitstap gaan …

Verder wordt er elk hoofdstuk ook geknipoogd naar een Waalse curiosité.

3de jaar – 6de jaar – Treshold 1-2-3-4

Op dit niveau heb je al een basiskennis Frans uit richtgraad 1.

Nu draait alles rond het verwerven van een talige zelfstandigheid; je basiskennis wordt nu ingezet om je tot een zelfzekere taalgebruiker te vormen. De algemene kennis van de taal komt aan bod, je woordenschat wordt gevoelig uitgebreid en de grammatica wordt verder verfijnd. Iedereen vindt hier wel zijn gading!

Je zal je in verschillende domeinen (publiek, op het werk, in het buitenland en privé) thuis voelen en een gesprek aangaan met Franstaligen zal voor jou een uitdaging zijn waarvoor je geen angst meer hoeft te hebben. Je beheerst voldoende taalervaring om dit aan te durven.

Je Frans oefenen doe je nu via authentieke filmpjes en luistertekstjes en dit zal je leren Franstalige sprekers te begrijpen; waardoor je Franstalige uitzendingen op TV en radio moeiteloos zal kunnen volgen.

Convaincu(e) ? Alors à très bientôt !

7de jaar – Vantage

Beschik je al over een zeer uitgebreide bagage van de Franse taal, maar wil je toch nog dat ietsje meer? Hebben de grammaticale en taalkundige problemen voor jou geen geheimen meer, maar wil je vooral nog jouw mondelinge taalvaardigheid vervolmaken of definitief komaf maken met jouw spreekangst, dan is het 7de jaar misschien iets voor jou ?

In deze conversatiecursus krijg je elke week de kans om aan je luistervaardigheid en je mondelinge taalvaardigheid te sleutelen. Aan de hand van allerlei sociale, economische, politieke, sportieve en culturele items zal je spreekdurf aangewakkerd worden, dit alles aangevuld met enkele hete hangijzers uit de wekelijkse actualiteit.

Ben je overtuigd en wil je graag deelnemen aan onze gezellige conversatielessen, schrijf je dan vlug in voor het 7de jaar en maak kennis met de joie de vivre die enkel de Fransen kennen.

Nous t’attendons !

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in!