Taalcursus Frans

Modules

Richtgraad 1

1ste jaar Frans (breakthrough (A1) – Mondeling & Schriftelijk)

Geïnteresseerd in het leren van een nieuwe taal? Zin om je horizon en carrièrekansen te verbreden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het eerste jaar Frans is de perfecte manier om je taalvaardigheden te ontwikkelen, zelfs als je geen basiskennis hebt. Wist je zelfs dat Frans een van de meest gesproken talen ter wereld is? Je creëert op die manier meer mogelijkheden in de professionele wereld. Verder zal je tijdens je volgende vakantie in la Douce France zonder problemen de weg vragen, op restaurant je bestelling doorgeven en spreken over faits divers met je Franse buren.

Het eerste jaar Frans biedt een gestructureerde en ondersteunende leeromgeving, waarin je stap voor stap de basis van de taal kunt leren aan de hand van vier vaardigheden: luisteren, spreken, schrijven en lezen. Deze vaardigheden verwerf je op een interactieve manier, want actief communiceren staat centraal.

Door het volgen van deze taalcursus krijg je ook inzicht in de Franse cultuur, literatuur, muziek, eetgewoontes en kunst aangezien taal en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Bovendien kom je in contact met medestudenten die dezelfde interesse delen en gemotiveerd zijn om de taal te leren. Samen oefenen maakt natuurlijk het leerproces nog leuker.

Kortom: het beheersen van het Frans opent de deur naar een hele nieuwe wereld van culturen, mensen en ervaringen. Of je nu van plan bent om te reizen, te werken of gewoon je horizon te verbreden, Frans biedt talloze mogelijkheden.

Richtgraad 1

2de jaar Frans (waystage (A2) – Mondeling & Schriftelijk) 

Beschik je al over basiskennis Frans of heb je reeds een eerste jaartje gevolgd op ERK niveau A1 dan ben je welkom in het 2de jaar. We duiken dieper in verschillende thema’s, waaronder werk, gezondheid, eten en drinken, vakantie, vrije tijd, wonen en contacten met officiële instanties… en bouwen verder aan jouw grammaticale kennis. Hierdoor zul je in staat zijn om in diverse alledaagse situaties effectiever te communiceren.

Of je nu je spreek- en luistervaardigheid wilt versterken, je schrijf- en leesvaardigheid wilt verfijnen of de verschillende aspecten van de taal verder wilt ontwikkelen, ons programma biedt een uitgebalanceerde benadering van taalverwerving. Met praktische tips om je uitspraak, woordenschat en grammatica te verbeteren en dankzij extra ondersteuning, zoals persoonlijke begeleiding en feedback, zorgen wij ervoor dat je het beste uit jezelf haalt.

Tijdens de interactieve lessen met een verscheidenheid aan leermethoden zorgen we ervoor dat je betrokken en gemotiveerd blijft tijdens je leerproces. Door middel van actieve discussies, rollenspellen en groepsactiviteiten zul je niet alleen je taalvaardigheid verbeteren, maar ook je zelfvertrouwen vergroten. Nous t’attendons!

Richtgraad 2 (B1)

3de jaar Frans (threshold 1 – Mondeling & Schriftelijk)

Je kan je ondertussen al behoorlijk uitdrukken in de Franse taal. Zij het op restaurant, op je werk of tijdens een weekendtrip naar de lichtstad Parijs of een reisje naar een pittoreske badstad.

In het derde jaar draait alles rond het verwerven van een talige zelfstandigheid; je basiskennis wordt nu ingezet om je tot een zelfzekere taalgebruiker te vormen. Opnieuw bieden wij een mondelinge en schriftelijke module geïntegreerd aan.

Je leert praten over jouw gebeurtenissen in het verleden, maar je zal ook vertellen over jouw toekomstplannen met jouw medecursisten. Verder staan we nog eens stil bij enkele uitspraakregels, leren we hoe je perfect zowel schriftelijk als mondeling kan converseren in formele situaties en leer je jouw mening te verwoorden en deze te onderbouwen.

Je zal je verdiepen in thema’s zoals sport, cultuur en ontspanning en dit steeds via authentiek materiaal en interactieve spelletjes. Ook zal je deze nieuwe vergaarde kennis meteen kunnen gebruiken bij het meezingen van enkele klassiekers uit het Franse chanson.

(Re)bonjour!

Richtgraad 2 (B1)

4de jaar Frans (threshold 2 – Mondeling & Schriftelijk)

In het vierde jaar gaan we verder met het verwerven van de talige zelfstandigheid. Je hebt al een basiskennis aan Franse woordenschat binnen verschillende thema’s en je wenst je hierin te verdiepen. Je behandelt thema’s zoals gezondheid, mobiliteit en gastronomie, je zet je eerste stappen in het doornemen van de Franse actualiteit en je leert een mening te vormen en te onderbouwen.

Voorts breid je je talenkennis uit door meerdere nuances van de werkwoordstijden te gebruiken in het schrijven van een e-mail of in formele en informele communicatie.

Wij bieden deze mondelinge en schriftelijke module geïntegreerd aan, zodat je elke vaardigheid oefent!

Zoals altijd nemen we ook de Franse cultuur en gewoontes onder de loep. Natuurlijk worden onze lesreeksen nog altijd verrijkt door authentiek beeldmateriaal, muziek, cultuur en interactieve spelletjes.

Re(bonjour)!

Richtgraad 2 (B1)

5de jaar Frans (threshold 3 – Mondeling & Schriftelijk)

Wie dit niveau volgt kan op het einde vlot mondeling en schriftelijk genuanceerd communiceren. Je evolueert naar meer autonomie. Je kan zowel mondeling als schriftelijk je mening, voorkeuren en ongenoegen uiten. Je kan vlot informatie vragen en geven.

Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan actualiteit, Franse cultuur op basis van de interessesfeer van ieder student. Efficiënter communiceren, gestructureerd en beoordelend schrijven leer je in deze richtgraad. De docent zal op de praktische noden van iedere student ingaan. Tenslotte geven wij onze cursisten de gelegenheid om zich te verrijken in de doeltaal via een vrijblijvend aanbod aan buitenschoolse activiteiten.

Welkom!

Richtgraad 2 (B1)

6de jaar Frans (threshold 4 – Mondeling & Schriftelijk)

Brengt je naar het niveau van de volleerde (schriftelijk) en competente taalgebruiker (mondeling). Via spreek-en luisteropdrachten en authentieke teksten en documenten (lezen) en het spreektempo van autochtone taalgebruikers, word je een zelfredzame en zelfstandige taalgebruiker. Door een rijke woordenschat word je steeds mondiger om je standpunten te verdedigen.

Motiverende en realistische teksten en schrijfopdrachten, actualiteit en de Franse cultuur wisselen elkaar af. Iedere les komen spreken, luisteren, lezen en schrijven aan bod. Er wordt rekening gehouden met de noden van de student en moderne lestechnologieën maken het studeren in groepsverband aantrekkelijk. Niets evenaart de interactie binnen de groep en met de leerkracht. Tenslotte geven wij onze cursisten de gelegenheid om zich te verrijken in de doeltaal via een vrijblijvend aanbod aan buitenschoolse activiteiten.

Welkom!

Richtgraad 3 (B2)

7de jaar Frans (vantage 1 – Mondeling)

Heb je ondertussen al een degelijk niveau bereikt (B1 – ERK niveau) en zijn grammaticale en taalkundige vraagstukken voor jou al lang geen mysterie meer, maar wil je vooral je spreekvaardigheid verfijnen en voorgoed afrekenen met die vervelende spreekangst? Dan is het 7de jaar wellicht dé stap voor jou!

In deze bruisende conversatiecursus krijg je wekelijks de gelegenheid om je luistervaardigheid en mondelinge taalvaardigheid naar een hoger niveau te tillen. Aan de hand van boeiende sociaal, economische, politieke, sportieve en culturele thema’s zal jouw spreeklust worden aangewakkerd. Bovendien zullen we je verrassen met enkele uitdagende en brandend actuele discussiepunten.

Ben je overtuigd en heb je zin om deel te nemen aan onze gezellige en leerrijke conversatielessen? Schrijf je dan snel in voor het 7de jaar en maak kennis met de onweerstaanbare joie de vivre die alleen de Fransen kennen.

Wij staan te popelen om je te verwelkomen! Grijp nu je kans om je spreekvaardigheid verder te ontplooien en je onder te dompelen in de betoverende wereld van de Franse taal, car plus est en vous!

Richtgraad 3 (B2)

9de jaar Frans (Vantage 2 – schriftelijk)

Richtgraad 4 (C1)

8ste jaar Frans (effectiveness 1 – Mondeling) 

Ben je op zoek naar een cursus die je helpt om nog vloeiender te spreken en met vertrouwen te communiceren in het Frans? Wil je eindelijk de finesses van de mooie Franse taal onder de knie krijgen?  Zoek niet verder want dan is het 8ste jaar Frans precies wat je nodig hebt.

Of je nu je Frans wilt verbeteren voor persoonlijke, academische of professionele doeleinden, we staan steeds voor je klaar om je te begeleiden op deze boeiende tocht. Met een focus op conversatie en praktische toepassingen, dompelen we je onder in een stimulerende leeromgeving waarin je je spreek- en luistervaardigheid verder kunt ontwikkelen Elke week krijg je de kans om te oefenen met gelijkgestemde medestudenten die ook streven naar taalverwerving op een gevorderd niveau. Onze lessen zijn ontworpen om je actief te betrekken bij gesprekken, discussies en rollenspelen, … Bovendien maken we gebruik van moderne leermiddelen en technologie om je leerervaring nog interessanter en interactiever te maken.

Dus, als je klaar bent om je Franse taalvaardigheid naar nieuwe hoogten te brengen, schrijf je dan nu in voor onze conversatiecursus Frans voor gevorderden. Verrijk je leven met de schoonheid van de Franse taal en cultuur, en verleg je grenzen als een zelfverzekerde Franstalige spreker!

Richtgraad 4 (C1)

10de jaar Frans (effectiveness 2 – Schriftelijk) 

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster