Taalcursus Grieks

Modules

1ste jaar – Breakthrough

Dit is het basisniveau van de opleiding Grieks en hiervoor heb je geen voorkennis nodig.

We starten vanaf nul en leren lezen in het Grieks. Daarna gaan we aan de slag met eenvoudige dialogen, jezelf voorstellen, vertellen over je gezin, je werk, de telefoon beantwoorden… Elke les komen de vier vaardigheden uitgebreid aan bod: je zal dus zowel vlot leren spreken en schrijven, als luisteren en lezen. Je leert basisinformatie te geven en te vragen over eenvoudige onderwerpen als “jezelf voorstellen”, “uit eten gaan” of “de weg vragen”. Op het einde van het eerste jaar kan je een kort gesprek aangaan en begrijp je eenvoudige conversaties. De eerste stap is gezet!

2de jaar – Waystage 1

 

Dit jaar van de opleiding Grieks gaan we een stapje verder. De basis is gelegd, maar om een vlot gesprek aan te gaan leren we ook extra werkwoordstijden en breiden we de woordenschat aanzienlijk uit. We beperken ons tot alledaagse maar zeer gevarieerde situaties die je in je omgang met familie, vrienden maar ook collega’s tegenkomt. Het volgen van een volledig gesprek gaat steeds vlotter en je eigen zinsbouw wordt steeds complexer en rijker.

3de jaar – Waystage 2

Op het niveau Waystage 2 streven we echt naar verfijning. De basis ken je, maar om de nuances echt duidelijk te maken en je persoonlijkheid meer af te lijnen gaan we dieper op een aantal thema’s in. Stel, er loopt iets fout op vakantie, welke stappen onderneem je, hoe leg je de situatie uit, hoe kom je tot een oplossing? Stel, je hebt een probleem met een collega, hoe breng je dat op de juiste manier aan, hoe kom je tot een consensus en dergelijke? Het communiceren lukt al heel aardig. We blijven ook werken aan lezen en schrijven, allerhande thema’s en actualiteit komen aan bod.

4de jaar – Treshold 1

Op het eind van dit niveau kan je reeds een vlot en diepgaand gesprek aangaan, niet alleen op persoonlijk vlak maar ook over actuele thema’s: je kan je mening verwoorden en staven over bijvoorbeeld politiek en milieu. Je kan je appreciatie verwoorden of een klacht motiveren. De 4 vaardigheden blijven even belangrijk. We luisteren en lezen, we sturen mails, we gaan een spontane discussie aan,… Na dit niveau ben je helemaal klaar om je in Griekenland volledig te integreren!

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in!