Taalcursus Italiaans

Modules

1ste jaar – Breakthrough

Dit is het basisniveau Italiaans en hiervoor heb je geen voorkennis nodig.

Leer Italiaans met de vier vaardigheden: je zal zowel vlot leren spreken en schrijven, als luisteren en lezen. Je leert basisinformatie te geven en te vragen over eenvoudige onderwerpen als “jezelf voorstellen”, “uit eten gaan” of “de weg vragen”. Met een ruime bagage woordenschat en een goede kennis van de basisgrammatica, zal je zelf het gesprek willen aanknopen in het Italiaans!

Maar Italiaans leren is meer dan een taalcursus volgen. Ook Italiaanse muziek, gastronomie, film, typische gebruiken en culturele weetjes over “La bella Italia” komen uitgebreid aan bod.

Benvenuti!

2de jaar – Waystage

In dit niveau leer je de kennis die je hebt opgedaan in het eerste jaar nog beter te gebruiken.

Je verwerft de basis om goed te leren communiceren in het Italiaans. Je basiswoordenschat over allerhande onderwerpen wordt uitgebreid en ook de grammatica wordt verder onder de loep genomen. Op die manier ben je in staat om je goed uit te drukken in alledaagse situaties. Je leert korte, informele e-mails op te stellen, je leert brochures te ontcijferen en je zal als geen ander kunnen vertellen over jouw voorbije vakantie in de rood-wit-groene laars.

Uiteraard komt ook de Italiaanse cultuur aan bod!

Interesse in ons aanbod Italiaans? Ci vediamo presto!

3de jaar – 6de jaar – Threshold 1-2-3-4

Nu je dit niveau bereikt hebt, ben je in staat om te communiceren in de meeste vertrouwde situaties. Je leert de hoofdzaken te begrijpen van onderwerpen die geregeld opduiken in o.a. werksituatie, school, ontspanning en reizen en je leert je steeds genuanceerder en gedetailleerder uit te drukken. De woordenschat die je de voorbije twee jaren hebt opgebouwd wordt uitgebreid en ook de grammatica diepen we samen uit. Je leert onder meer authentieke Italiaanse recepten te ontrafelen, je leert zowel mondeling als schriftelijk een klacht te uiten en met het openbaar vervoer reizen in Italië wordt een fluitje van een cent! Ga je toch liever met de wagen naar Il Belpaese en heb je motorpech? Geen nood! Jij kan met gemak uitleggen waar het probleem zit.

Natuurlijk komt ook de Italiaanse cultuur aan bod en wordt de actualiteit geïntegreerd in de lessen. Enkele lesweken staan dan ook gekaderd in het thema van politieke en historische gebeurtenissen, il cinema en la musica, de waaier aan verschillende Italiaanse dialecten en enkele feestelijke tradities met een vette knipoog naar het Aalsters carnaval. We spelen in op de actualiteit en houden regelmatig klassikale debatten. Leer Italiaans met andere woorden op een zeer praktijkgerichte, professionele en aangename manier!

Heb jij er ook zoveel zin in? A presto!

7de jaar – Vantage

Benvenuti! Nu je het niveau Vantage bereikt hebt, gaan we ons volledig focussen op de vaardigheden spreken en luisteren. De nieuwsberichten op de RAI zullen al gauw geen geheimen meer kennen voor jou en je bent goed op weg om een Italiaanse spraakwaterval te worden! De actualiteit staat centraal en je vocabolario zal nog meer worden uitgebreid. De belangrijkste grammatica die je de voorbije jaren hebt gezien, wordt geregeld geïntegreerd in spreekoefeningen. Heel regelmatig worden er klassikale debatten georganiseerd over een thema dat de cursisten zelf mogen aanbrengen. Zo komt ieders voorkeur aan bod!

A settembre!

8ste jaar – Effectiveness

Op dit niveau gaan we verder op hetzelfde elan als vorig jaar: spreken en luisteren staan centraal en de actualiteit valt niet weg te denken uit de lessen. Je bent in staat om te praten en je te mening formuleren over heel wat (actuele) complexere onderwerpen tijdens o.a. klassikale debatten. Binnenkort ben je un vero italiano!

Ci vediamo presto!

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in!