Taalcursus Oekraïens

Modules

Richtgraad 1

2de jaar Oekraïens (Waystage 1 (A2) – Mondeling & Schriftelijk)

In het tweede jaar leer je communiceren in eenvoudige routinetaken over vertrouwde, alledaagse onderwerpen die van persoonlijk belang zijn of betrekking hebben op jouw directe omgeving.

Mondeling

Je leert spreken over jouw hobby’s en vakantie, jouw gevoelens uitdrukken, vertellen wat er is gebeurd, een mening meedelen, om inlichtingen vragen, een toestemming vragen en geven, iemand waarschuwen, korte telefoongesprekken voeren, afspraken maken, een klacht formuleren, een geneesmiddel bestellen, reserveringen maken, toelichtingen vragen bij een menukaart, instructies begrijpen en geven, een uitnodiging, een oproep en een voorstel verwoorden.  Je leert gegevens selecteren uit een reclameboodschap of uit een informatieve tekst zoals het weerbericht, jezelf voorstellen, contact opnemen met de (officiële) hulpdiensten, consumeren in het Oekraïens en tal van andere vaardigheden.

Schiftelijk

 Je leert eenvoudige gegevens noteren uit mondelinge en schriftelijke informatie, een boodschap voor jezelf opschrijven, aantekeningen maken ter voorbereiding van een gesprek, gegevens selecteren uit informatieve teksten zoals een brochure of folder, en uit prescriptieve teksten zoals een gebruiksaanwijzing. Je leert iemand schriftelijk uitnodigen, feliciteren en korte berichtjes schrijven.

In de grammatica ontdek je verder de structuur van het Oekraïens.  Je leert de verleden tijd van de werkwoorden, zowel imperfect als perfect, de naamvallen van de zelfstandige naamwoorden, telwoorden tot 1000 en nog veel meer!

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster