Taalcursus Spaans

Modules

1ste jaar – Breakthrough

Welkom in het eerste jaar van de opleiding Spaans! Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Je leert hier basisinformatie te geven en te vragen over eenvoudige onderwerpen als “jezelf voorstellen in een kennismakingsgesprek”, “de weg vragen aan een voorbijganger” of “inkopen doen op de markt”. In elke les komen de vier vaardigheden aan bod: je zal dus vlot leren spreken, schrijven, luisteren én lezen. Les na les bouwen we de woordenschat en basisgrammatica interactief op zodat je op een eenvoudig niveau zal kunnen communiceren in verschillende situaties. Zelfs na de eerste les zal je al een korte conversatie kunnen voeren.

Maar Spaans leren is natuurlijk meer dan alleen op de taal focussen. We laten je ook proeven van de Spaanse cultuur met zijn typische muziek, gastronomie, films, feesten en gebruiken.

We kijken er alvast naar uit je te mogen verwelkomen!

¡Hasta la vista!

2de jaar – Waystage

In het tweede jaar bouw je verder op je reeds verworven kennis. Woordenschat en grammatica worden uitgebreid met als doel goed te communiceren in het Spaans met moedertaalsprekers. De vaardigheden spreken, luisteren, lezen en schrijven

komen uiteraard opnieuw elke les aan bod zodat je je leert uit te drukken in alledaagse situaties. Op vakantie of op het werk zal je je reeds aardig uit de slag weten te trekken met je kennis van het Spaans en bovendien zal je ook heel wat bijleren over de Spaanstalige cultuur.

Op restaurant gaan? Een hotel boeken? Naar de winkel gaan? Naar de dokter gaan? Vertellen over je reis? Dat kan vanaf nu allemaal in het Spaans!

Ga je samen met ons de uitdaging aan?

¡Hasta la próxima!

3de – 6de jaar – Treshold 1-2-3-4

In deze fase van de opleiding Spaans richten we ons vooral op de communicatie. Je leert beter te spreken en te communiceren in het Spaans. Je zal de basiskennis die je hebt verworven in de eerste twee jaar verder uitdiepen.

De vier vaardigheden (luisteren, spreken, schrijven, lezen) komen uitgebreid aan bod. Je leert deze toe te passen in verschillende contexten: op school, op vakantie, in het verkeer enz. Je kan je Spaanse vrienden vanaf nu in het Spaans uitnodigen voor je feestje of een ander evenement. Je leert meningen met hen uit te wisselen, kan met hen praten over je stad, je vrije tijd, je reizen, de heerlijke gastronomische keuken van Spanje en Spaans-Amerika en nog veel meer. Naast het luisteren en spreken, leer je ook opnieuw folders, websites, e-mails enz. te begrijpen en kan je ook zelf een korte boodschap schrijven. De grammatica uit de voorbije jaren herhalen we op een interactieve manier.

Ook de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur zal geen geheimen meer kennen voor jou. Zo komen gewoontes, tradities en feesten aan bod en ontdek je specifieke uitdrukkingen om je op een vlotte manier uit te drukken.

¡Mucha suerte!

Conversatiejaren: Vantage en Effectiveness

Je hebt al een hele weg afgelegd, je beheerst de Spaanse taal al aardig en dagdagelijkse conversaties verlopen probleemloos. Toch wil je jouw opgedane kennis van de voorafgaande jaren nog beter kunnen inzetten en wil je kunnen meepraten in meer complexe taalsituaties? Dan zijn de conversatiegroepen iets voor jou.

In deze modules van de opleiding Spaans ligt de focus op het vervolmaken van jouw luister- en spreekvaardigheid. Dankzij een waaier van verschillende, actuele onderwerpen zal je vlot en adequaat leren communiceren met een moedertaalspreker, zodat het gesprek voor beiden moeiteloos verloopt. Je zal jouw mening over verschillende onderwerpen op een genuanceerde en heldere manier kunnen verwoorden.

Via authentieke audio- en beeldfragmenten, versterken we je niet enkel jouw vaardigheden, maar dompelen wij jou ook onder in de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur. Zo kom je meer te weten over de talloze gewoontes, tradities en feesten die de Spaanstalige landen kennen. Uiteraard mag ook de rijke (kunst)geschiedenis en literatuur niet ontbreken.

¡A disfrutar del español!

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in!