Opleiding Kinderopvang

Inhoud

In de opleiding kinderopvang maak je kennis met de boeiende wereld van kinderen, leert hen op een warme en kindvriendelijke manier begeleiden, werkt mee aan hun totale ontwikkeling op een ongedwongen manier.

Als je al werkt in de kinderopvang en je mist een certificaat of diploma, dan is deze opleiding ook voor jou bedoeld. Je kunt ook een of meerdere aparte modules volgen om jouw competenties bij te werken.

We bieden de theoretische modules bovendien aan in gecombineerd onderwijs: een combinatie van contactonderwijs en afstandsonderwijs. Daardoor kun je de thuisstudie plannen op momenten die voor jou het beste passen en aan het tempo dat jou het best ligt. Die studievorm laat een soepele combinatie toe met een job en/of een gezin. De cursisten maken daarvoor gebruik van het digitaal leerplatform Smartschool.

De helft van de opleiding is stage in gezins- en groepsopvang en initiatieven voor buiten-schoolse opvang. Deze stages lopen parallel met de meer technisch-theoretische modules, zodat er een goede wisselwerking is tussen de theorie en de praktijk op de werkvloer.

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster