Opleiding Kok/Kelner

Inhoud

Keukenmedewerker

In de opleiding “keukenmedewerker” leert men, per productgroep, eenvoudige gerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Hierbij horen ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten.

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Hulpkok

Na de opleiding Keukenmedewerker leert de cursist in de opleiding Hulpkok, per productgroep, bistrogerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Hierbij horen ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten. Ook het op een gepaste en gastvriendelijke manier ontvangen en bedienen van gasten komt aan bod.

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.
Deze opleiding leidt tot het certificaat Hulpkok.
Het certificaat Hulpkok leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs.

Kok

Na de opleiding Hulpkok leert de cursist in de opleiding “Kok” à la carte gerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Men leert ook alle voorbereidende werkzaamheden verrichten. De cursist legt zich toe op de kwaliteit en het niveau van de à la carte gerechten met specifieke aandacht voor het à la minute werken, het gepast dresseren en het verzorgen van een buffet van à la carte gerechten. Ook het beheer en de organisatie van de à la carte keuken komen in deze opleiding aan bod.
Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.
Deze opleiding leidt tot het certificaat van Kok.
Het certificaat Kok leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs.

Chef de partie vlees, wild en gevogelte

Na de opleiding hulpkok leert de cursist in de opleiding Chef de partie vlees, wild en gevogelte gespecialiseerde à la carte gerechten uit de inheemse en uitheemse keuken bereiden, dresseren en klaarzetten. In deze opleiding leert de cursist ook trendy en alternatieve gerechten en dieetgerechten bereiden voor restaurantgerechten met vlees, wild en gevogelte. Alternatieven aanreiken veronderstelt niet alleen het bereiden van vegetarische en veganistische alternatieven, maar ook ingaan op trends en experimenteren, met bijzondere aandacht voor de zoektocht naar volwaardige vervangproducten en specifieke bereidingstechnieken.

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Chef de partie vlees, wild en gevogelte.

Het certificaat Chef de partie vlees, wild en gevogelte leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs.

Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren

Na de opleiding hulpkok leert de cursist in de opleiding Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren gespecialiseerde à la carte gerechten uit de inheemse en uitheemse keuken bereiden, dresseren en klaarzetten. In deze opleiding leert de cursist ook trendy en alternatieve gerechten en dieetgerechten bereiden voor restaurantgerechten met vis, schaal- en schelpdieren. Alternatieven aanreiken veronderstelt niet alleen het bereiden van vegetarische en veganistische alternatieven, maar ook ingaan op trends en experimenteren, met bijzondere aandacht voor de zoektocht naar volwaardige vervangproducten en specifieke bereidingstechnieken.

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren.

Het certificaat Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs.

Chef de partie groenten, fruit en kruiden

Na de opleiding hulpkok leert de cursist in de opleiding Chef de partie groenten, fruit en kruiden gespecialiseerde à la carte gerechten uit de inheemse en uitheemse keuken bereiden, dresseren en klaarzetten. In deze opleiding leert de cursist ook trendy en alternatieve gerechten en dieetgerechten bereiden voor restaurantgerechten met groenten, fruit en kruiden. Alternatieven aanreiken veronderstelt niet alleen het bereiden van vegetarische en veganistische alternatieven, maar ook ingaan op trends en experimenteren, met bijzondere aandacht voor de zoektocht naar volwaardige vervangproducten en specifieke bereidingstechnieken.

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Chef de partie groenten, fruit en kruiden.

Het certificaat Chef de partie groenten, fruit en kruiden leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs.

Chef de partie desserten, gebak en brood

Na de opleiding hulpkok leert de cursist in de opleiding Chef de partie desserten, gebak en brood gespecialiseerde à la carte gerechten uit de inheemse en uitheemse keuken bereiden, dresseren en klaarzetten. In deze opleiding leert de cursist ook trendy en alternatieve gerechten en dieetgerechten bereiden voor restaurantgerechten met desserten, gebak en brood. Alternatieven aanreiken veronderstelt niet alleen het bereiden van vegetarische en veganistische alternatieven, maar ook ingaan op trends en experimenteren, met bijzondere aandacht voor de zoektocht naar volwaardige vervangproducten en specifieke bereidingstechnieken.

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Chef de partie desserten, gebak en brood.

Het certificaat Chef de partie desserten, gebak en brood leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs.

Hulpkelner

In de opleiding Hulpkelner leert men ondersteuning te bieden bij het klaarmaken van de zaal, het indekken van de tafels, het ophalen van de gasten, het opdienen van gerechten en dranken, en het afruimen en schoonmaken teneinde de gast optimaal te bedienen.

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Hulpkelner.

Kelner

Na de opleiding hulpkelner leert men in de opleiding Kelner gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen, bestellingen op te nemen, deze door te geven aan het bar- en keukenpersoneel, dranken en/of gerechten te serveren, ze eventueel af te werken of te versnijden aan tafel, de rekening op te maken en af te rekenen teneinde de gast optimaal te bedienen. Men leert ook de reservaties op te nemen, het zaalplan op te stellen en bedienend personeel aan te sturen.

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Kelner.

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster