Taalcursus IJslands

Modules

1ste jaar – Breakthrough

Dit is het basisniveau van de opleiding IJslands en hiervoor heb je geen voorkennis nodig.

In het eerste jaar maak je kennis met de IJslandse taal: het alfabet, de uitspraak en de basis van de woordenschat en de grammatica.

Er wordt elke les aandacht besteed aan spreken, schrijven, luisteren en lezen. Op het einde van de cursus zal je in staat zijn om op een eenvoudige manier te communiceren in het IJslands. Thema’s als jezelf voorstellen, de weg vragen en op restaurant gaan, komen uitvoerig aan bod.

IJslands leren is natuurlijk meer dan aandacht voor de taal alleen. Als je les volgt bij CVO Pro zal je ook alles te weten komen over de geschiedenis, de cultuur en de gastronomie van het wondermooie IJsland.

2de jaar – Waystage 1

In dit niveau van de opleiding IJslands leer je de kennis die je hebt opgedaan in het eerste jaar nog beter toe te passen.

De basis is gelegd, maar om de taal vlot te spreken, diepen we de grammatica verder uit en voegen we nog extra woordenschat toe. Op het einde van de cursus zal je een volledig gesprek vlot kunnen begrijpen en je bent in staat om langere en complexere zinnen te vormen over alledaagse onderwerpen. Bovendien leer je om korte en eenvoudige teksten te schrijven zoals een wenskaart of een korte e-mail.

Ook de IJslandse cultuur en de tradities en gewoontes van het wondermooie eiland komen uitgebreid aan bod.

3de jaar – Waystage 2

Nu je dit niveau van de opleiding IJslands bereikt hebt, ben je in staat om te communiceren in de meest vertrouwde situaties. In dit niveau streven we naar verfijning. Je leert je steeds genuanceerder en gedetailleerder uit te drukken en de woordenschat en grammatica die je de voorbije jaren hebt opgebouwd worden nog verder aangevuld.

We besteden ook aandacht aan contacten met officiële instanties: stel, er loopt iets fout op vakantie. Wie contacteer je? Hoe leg je de situatie uit? Hoe kan je zelf een oplossing aanreiken?

Ook de IJslandse actualiteit komt aan bod.

4de jaar – Treshold 1

De grammatica van het IJslands heeft geen geheimen meer voor jou. Alles staat in het teken van de toepassing van de kennis die je de voorbije 3 jaar hebt opgedaan.

Authentieke nieuwberichten en krantenartikels kan je moeiteloos begrijpen en je wordt stilaan een heuse IJslandse spraakwaterval.

Ook de IJslandse cultuur, het politieke systeem en de actualiteit van het prachtige land worden uitvoerig besproken.

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster