Cursus IJslands

Video’s

Video transcriptie Proclamatie cursisten IJslands van CVO Handelsschool Aalst

*IJslandse volkslied speelt*

Voice-over: Met het IJslandse volkslied verwelkomt CVO Handelsschool Aalst de ambassadeur van IJsland. Ze is hier om haar appreciatie uit te drukken voor de cursisten en hen hun diploma IJslands te overhandigen.

Bergdis Ellertsdottir: Voor mij zijn zij de beste ambassadeurs van IJsland in België. Zij kunnen de andere Belgen vertellen wat voor een land IJsland is en hoe de taal precies in elkaar zit. Ik ben blij dat ik nu niet meer de enige ben in België.

Voice-over: Als enige in België organiseert deze school deze cursus. Met succes overigens, nu al voor het vijfde jaar.

Stany Meskens: Eén van onze cursisten gaat binnen een veertig-tal dagen daadwerkelijk ook van start gaan om een nieuw leven op te bouwen in IJsland. Wij hebben mensen die concreet of vage plannen hebben om te emigreren. Ondertussen zijn er al vele gidsen gevormd in ons centrum die ook op IJsland gidsen. Er zijn een aantal mensen die kleinkinderen hebben in Reykjavik en die, door het aanleren van de taal, ook de garantie hebben dat zij naar die kleinkinderen toe blijvend kunnen gaan communiceren. De motivaties zijn legio en iedereen die wil, kan bij ons terecht.

Voice-over: Zoals ook cardioloog Pedro Brugada. De professor opent later dit jaar een hartkliniek in IJsland en denkt eraan om zich volgend jaar in te schrijven voor de cursus.

Pedro Brugada: Wel dat is supergoed, ik wist het niet. Ik ga zien of ik volgend jaar de tijd vrij kan maken om hier in de Handelsschool dat te komen leren. Dat zal natuurlijk veel beter zijn dan wat ik op dit moment doe. Dat is namelijk met boeken en CD’s proberen in de auto iets van de taal te leren, dat is onmogelijk: je moet een leraar hebben.

Stany Meskens: Als professor Brugada ons centrum uitkiest om IJslands te verwerven, want hij heeft daar schitterende plannen in IJsland, dan zullen wij hem zeer graag ontvangen en hem zijn eerste pasjes in het IJslands bijbrengen zodanig dat hij ginder in IJsland op een meer succesvolle manier zijn project gestalte kan geven.

*Artiest zingt in het IJslands*

Voice-over: Het slotwoord is voor de ambassadeur die haar waardering uitspreekt voor het feit dat CVO Handelsschool Aalst het IJslands programmeert.

Bergdis Ellertsdottir: Ik ben onder de indruk van de toewijding van a wie de cursussen organiseert. Ik ben heel dankbaar dat er een cursus “IJslands” is. Hoe meer cursussen, hoe beter uiteraard. Maar we zijn heel erg blij dat je in Aalst de cursus op CVO Handelsschool kan volgen.

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster