Taalcursus IJslands

Inhoud

IJsland bezoeken is hip tegenwoordig. In 2016 bezochten 5 keer meer toeristen dit prachtige land dan er inwoners zijn. Met een mooie hoofdstad, talloze gletsjers en vulkanen, watervallen en bijzonder gastvrije inwoners, heeft IJsland natuurlijk heel veel troeven.

Ook het IJslands spreekt tot de verbeelding. Het is de taal van de Vikingen en de saga’s, die gesproken wordt door circa 280 000 sprekers. De taal hanteert het Latijnse alfabet, aangevuld met een vijftal andere lettertekens.

De IJslanders houden erg veel van hun taal. Bewijs daarvan: er bestaat zelfs een speciale commissie die erop toeziet dat de taal authentiek blijft en dat de invloeden van andere talen zoveel mogelijk beperkt blijven.

Als je deze prachtige taal onder de knie wil krijgen, ben je bij CVO Pro aan het goede adres. Wij bieden jou een unieke cursus IJslands aan, die je alleen bij ons kan volgen.

De Vlaamse televisiepresentator en mediafiguur Lieven Scheire is peter van de opleiding IJslands. Hij gaf het startschot van de allereerste cursus. Een sfeerverslag vind je hier.

IJslands leren doe je bij CVO Pro!

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster