Taalcursus Japans

Methode

In de avondschool Japans leggen we de nadruk op interactiviteit. Wat je leert, pas je samen met je medecursisten meteen toe in groepjes of per twee, zodat je zoveel mogelijk actief kan oefenen.We gebruiken filmpjes en authentiek audiomateriaal om Japan tot in de klas te brengen.

Japans, 「日本語 」 (nihongo), wordt door ongeveer 130 miljoen mensen gesproken. De Japanse taal is een combinatie van 2 verschillende alfabetten namelijk hiragana (voor Japanse woorden) en katakana (voor leenwoorden uit het Engels, Portugees, Nederlands en Chinees) en kanji (overgenomen van de Chinese tekens). Bovendien wordt tegenwoordig ook vaak gebruik gemaakt van romanisatie (dit is de weergave van Japanse klanken in ons alfabet). We vinden het belangrijk om van in het begin tijd te maken voor het leren van alle Japanse schriftsystemen en niet enkel te werken met romanisatie.

Je leert niet enkel de taal maar ook lichaamstaal (etiquette), Japanse gebaren en typische gebruiken en gewoontes maken onderdeel uit van de avondschool Japans. In onze cursus Japans leer je hoe respectvol Japanners zijn tegenover andere personen. De sociale status, leeftijd en beroep bepalen in het Japans het taalregister waarin hij/zij wordt aangesproken.

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in!