Taalcursus Japans

Modules

1ste jaar – Breakthrough

Dit is het basisniveau van de opleiding Japans en hiervoor heb je geen voorkennis nodig. In elke les komen de vier vaardigheden uitgebreid aan bod: je zal leren lezen en schrijven (voor het Japans betekent dit het leren van de 3 schriftsystemen hiragana, katakana en kanji) en luisteren en spreken (na de eerste les kan je jezelf al voorstellen in het Japans!).

Tegen het einde van het eerste jaar kan je eenvoudige gesprekken voeren, tekstjes lezen en basisinformatie uitwisselen. Daarnaast leer je meer over hoe de Japanse maatschappij in elkaar zit en laten we je kennis maken met verschillende aspecten van de Japanse cultuur!

2de jaar – Waystage

In deze module van de opleiding Japans evolueer je van beginner tot basisgebruiker. Je bouwt verder op de kennis die je in de vorige module hebt opgedaan en kan je steeds vlotter en uitgebreider uitdrukken in het Japans. Je kan met iemand een praatje aangaan, kan de essentie uit berichten halen en je kunt je gedachten op papier zetten in een eenvoudige maar samenhangende tekst. Naast hiragana en katakana ken je ondertussen zo’n honderdtal kanji.

Daarnaast weet je ook hoe je je in Japan of tegenover Japanners best gedraagt en blijf je meer achtergrondkennis over Japan opdoen!

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in!