Taalcursus Japans

Modules

Richtgraad 1

1ste jaar Japans – Breakthrough 1 (A1) – Mondeling & Schriftelijk

Wil je graag op reis naar Japan om het land te ontdekken? Ben je gebeten door Japanse sporten/krijgskunsten zoals judō, karate, kendō,… of heb je een Japans-geïnspireerde hobby en wil je meer over de cultuur te weten komen? Of werk je voor een bedrijf dat te maken heeft met Japanse handelspartners? Dit zijn maar enkele redenen om deze cursus Japans te volgen.

Wie Japans zegt, ziet een moeilijk schrift en hoort snel uitgesproken zinnen. Laat je hier niet door afschrikken. Stap voor stap introduceren we de 2 verschillende alfabetten (hiragana en katakana) en kanji.

De focus ligt op alledaagse woordenschat, conversaties en bruikbare uitdrukkingen. Een kennismakingsgesprek, praten over je hobby’s, eten, winkelen, een afspraak maken, de tijd, gewoontes en tradities: het komt allemaal aan bod. Je leert ook eenvoudige teksten lezen en schrijven. In deze lessen komen de 4 vaardigheden aan bod: je zal leren lezen, schrijven, luisteren en spreken (na de eerste les kan je al een paar woorden en zinnen Japans!).

In ons centrum wordt op een enthousiaste manier en in een ontspannen omgeving lesgegeven. Schrijf je vandaag nog in voor Japans!

日本語のクラスへようこそ!! ( = Welkom in de Japanse les!)

Richtgraad 1

2de jaar Japans – Breakthrough 2 (A1) – Mondeling & Schriftelijk

In deze module van de opleiding Japans evolueer je van beginner tot basisgebruiker. Je bouwt verder op de kennis die je in de vorige module hebt opgedaan en je kan je steeds vlotter en uitgebreider uitdrukken in het Japans. Je kan een eenvoudige conversatie aangaan, de essentie uit berichten halen en eenvoudige tekstjes en berichtjes schrijven. Naast hiragana en katakana ken je ondertussen zo’n honderdtal kanji. Je krijgt ook een beter inzicht in de Japanse basisgrammatica.

De nadruk in deze module ligt ook op luisteren en eenvoudige communicatie in alledaagse situaties. Onderwerpen die aan bod komen: personen beschrijven, de weg vragen, hobby’s, winkelen, vrije tijd, de seizoenen en dat allemaal gekoppeld aan de Japanse samenleving en culturele gebruiken.

Na deze module kan je meepraten in eenvoudige gesprekken over alledaagse onderwerpen.

日本語のクラスへようこそ!! ( = Welkom in de Japanse les!)

Richtgraad 1

Japans Waystage 1 (ERK A2)

Wil je je basiskennis Japans nog verder uitbouwen en nog meer onder de knie krijgen? Dan ben je zeker welkom in deze module.

In deze cursus komen alle vaardigheden uitgebreid aan bod: spreken, luisteren, schrijven en lezen. De focus ligt op luisteren en eenvoudige communicatie in alledaagse situaties en ook op de Japanse cultuur.

Je leert in eenvoudige bewoordingen informatie geven over je achtergrond, je directe omgeving en onderwerpen die van direct persoonlijk belang zijn.

Na deze module kan je meepraten in eenvoudige gesprekken over alledaagse onderwerpen.

日本語のクラスへようこそ!! ( = Welkom in de Japanse les!)

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster