Taalcursus Russisch

Initiatieven

De vakgroep Russisch organiseert regelmatig buitenschoolse activiteiten die je helpen om de Russische cultuur en geschiedenis nog beter te verkennen.

Zou je graag op reis gaan naar Rusland?

De reizen naar Sint-Petersburg, Moskou en Kazan die onze vakgroep in het verleden organiseerde, hadden veel succes. We zoeken altijd naar de voordeligste formules voor onze cursisten en zorgen voor alles: van het boeken van de vluchten en hotels tot het uitstippelen van een cultureel reisprogramma.

Heb je vragen over de Russische geschiedenis?

Dan zal je een presentatie van Vladimir Ronin, professor aan de Thomas More hogeschool, zeker interessant vinden. Hij is auteur van verschillende boeken waarin vaak een link te vinden is tussen Belgen en Russen, en kwam bij ons langs met een boeiende uiteenzetting.

Heb je interesse voor Russische muziek?

Dan krijg je de kans om een culturele avond bij te wonen waarop enkele bands samenkomen om Russische muziek te spelen.

Ben je gefascineerd door de Russische schilderkunst?

Dan organiseren we een daguitstap naar Brussel om de expo ”Kandinsky en Russia” te bezoeken of vertrekken we in een comfortabele bus naar het Hermitage in Amsterdam om er een tentoonstelling te zien.

Spreekt de Russische keuken jou aan en wil je graag zelf de fameuze borsjtsj, pelmeni of bliny proeven?

Dan gaan we samen uit eten naar een Russisch restaurant. Of leren we zelf een Russische salade maken met behulp van een recept, in het Russisch geschreven natuurlijk!

Of heb je zelf een idee voor een leuke activiteit? Vertel het ons en we bekijken samen hoe we er een interessante belevenis van kunnen maken.

Geïnteresseerd?

Bekijk het uurrooster