Belangrijke informatie over het inschrijvingsgeld
De Vlaamse Regering heeft op vrijdag 23 mei 2025, in uitvoering van haar regeerakkoord, beslist over de wijzigingen van het inschrijvingsgeld.
Voor de opleiding Horeca geldt het standaardtarief van € 2,25 per lestijd. Een vrijstelling wegens sociaal statuut wordt dan € 1,00 per lestijd.
Voor onze cursussen Horeca (Keukenmedewerker/Hulpkok/Kok) betekent dit het volgende:
- Voor een cursus van 80 lestijden bedraagt het inschrijvingsgeld standaard € 180,00
- Voor een cursus van 80 lestijden bedraagt het inschrijvingsgeld met vrijstelling € 80,00
Onze softwareleverancier wacht op een definitieve goedkeuring om de tarieven te kunnen aanpassen in ons cursistenprogramma. Dat betekent dat de tarieven die we op dit moment hanteren nog steeds onder voorbehoud zijn. Zodra de aanpassingen kunnen worden doorgevoerd, zullen we jou, afhankelijk van je situatie, een verzoek tot bijbetaling, dan wel een terugbetaling bezorgen. Indien je zou moeten afzien van je reeds gedane inschrijving, kan je nog schriftelijk annuleren vóór de startdatum van je cursus. We betalen je dan uiteraard volledig terug.
We willen je ook meegeven dat het inschrijvingsgeld volledig wordt doorgestort aan de Vlaamse Overheid. Een eventuele verhoging is dus geen extra budget voor het centrum zelf.
Keukenmedewerker - hulpkok - kok 2025-2026 - campus Ledebaan
Module | Dag | Lesmoment | Periode | Lesplaats | Prijs* | Inschrijven |
---|---|---|---|---|---|---|
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten + eenvoudige nagerechten | Dinsdag | 18,15 - 22,05 | 27/01 - 16/06 | Ledebaan | 320 | |
Eenvoudige gerechten met vis en eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Dinsdag | 18,15 - 22,05 | 02/09 - 20/01 | Ledebaan | 332 | inschrijven |
Bistrogerechten met vlees en gevogelte** | Maandag | 18,15 - 22,05 | 26/01 - 15/06 | Ledebaan | 394 | |
Bistrogerechten met vis** | Dinsdag | 18,15 - 22,05 | 02/09 - 20/01 | Ledebaan | 394 | inschrijven |
Bistrogerechten met groenten en kruiden** | Dinsdag | 18,15 - 22,05 | 27/01 - 16/06 | Ledebaan | 352 | |
Bistro-nagerechten** | Maandag | 18,15 - 22,05 | 01/09 - 19/01 | Ledebaan | 352 | inschrijven |
Om praktische redenen worden volgende modules samen gevolgd op één lesavond.
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten wordt samen gevolgd met de module Eenvoudige nagerechten.
Eenvoudige visgerechten wordt samen gevolgd met de module Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden.
* Voor meer info over de samenstelling van de prijs en de prijzen in kader van vrijstelling klik je door op de prijs van de door jou gekozen cursus
**Kan je pas volgen nadat je het certificaat van Keukenmedewerker behaald hebt.
Inschrijvingen voor het tweede semester zijn momenteel nog niet mogelijk.
Keukenmedewerker - hulpkok - kok 2025-2026 - campus Terlinden, Oude Gentbaan 49 Aalst
Module | Dag | Lesmoment | Periode | Lesplaats | Prijs* | Inschrijven |
---|---|---|---|---|---|---|
Initiatie ontvangst en bediening van gasten | Woensdag | 18,00 - 22,05 | 03/09 - 14/01 | Terlinden | 221 | inschrijven |
Woensdag | 18,00 - 22,05 | 28/01 - 10/06 | Terlinden | 221 | ||
Donderdag | 18,00 - 22,05 | 04/09 - 15/01 | Terlinden | 221 | inschrijven | |
Donderdag | 18,00 - 22,05 | 29/01 - 11/06 | Terlinden | 221 | ||
Restaurant à la carte*** | Woensdag | 18,00 - 22,05 | 03/09 - 14/01 | Terlinden | 196 | inschrijven |
Woensdag | 18,00 - 22,05 | 28/01 - 10/06 | Terlinden | 196 | ||
Restaurant à la carte en keukenbeheer*** | Donderdag | 18,00 - 22,05 | 29/01 - 11/06 | Terlinden | 196 | |
Restaurant à la carte en keukenorganisatie*** | Donderdag | 18,00 - 22,05 | 04/09 - 15/01 | Terlinden | 196 | inschrijven |
* Voor meer info over de samenstelling van de prijs en de prijzen in kader van vrijstelling klik je door op de prijs van de door jou gekozen cursus
** Kan je pas volgen nadat je het certificaat van Keukenmedewerker behaald hebt
*** Kan je pas volgen nadat je het certificaat van Hulpkok behaald hebt.
Inschrijvingen voor het tweede semester zijn momenteel nog niet mogelijk.
Deze opleiding kan je betalen met opleidingscheques.
Deze opleiding komt in aanmerking voor het gebruik van KMO-portefeuille.
Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof en Brussels Educatief Verlof. De cursus Nagerechten geeft geen recht op Brussels Educatief Verlof.
Kledij voorzien van logo verplicht aan te kopen via externe partner:
Werkkleding Van Asbroek.
Adres: Gentsesteenweg 36, 9420 Erpe-Mere
Telefoon: 053 75 04 67
Openingstijden:
maandag | 10:00–12:00, 13:00–18:00 | |
dinsdag | 10:00–12:00, 13:00–18:00 | |
woensdag | 10:00–12:00, 13:00–18:00 | |
donderdag | 10:00–12:00, 13:00–18:00 | |
vrijdag | 10:00–12:00, 13:00–18:00 | |
zaterdag | 09:00–17:00 | |
zondag | Gesloten |
Kledij | Aankoopprijs (dit is een richtprijs) |
Koksvest wit | € 56,00 |
Voorbindschort zwart | € 11,00 |
koksbroek ( zwart optioneel) | € 25,00 |
Veiligheidsschoenen ( Optioneel) | € 44,77 |
Veiligheidsschoenen ( Optioneel) | € 67,15 |
Hoofddeksel ( optioneel) | € 10,00 |
2 keukenhanddoeken (verplicht ) | |
Zaalkledij | |
Bavetschort grijs | € 18,00 |
Broek zaal zwart heren | € 37,51 |
Broek zaal zwart dames | € 37,51 |
Hemd wit heren | € 29,00 |
Blouse wit dames | € 29,00 |
2 witte dienservetten | |
2 keukenhanddoeken (verplicht ) | |
Extra materiaal | Raming aankoopprijs |
Basisbegrippen van de keuken | € 25,00 |
Messenset ( wordt besproken in de klas) | € 100,00 |
Ontkurker ( sommelier) | € 5,00 – € 20,00 |
Bestelbon boekje ( zaal) | € 2,00 – € 5,00 |
Witte dienhandschoenen ( wordt besproken in de klas) |