Chocolatier - cursusjaar 2023-2024
Module | Dag | Lesmoment | Periode | Prijs** | |
---|---|---|---|---|---|
Eenvoudige chocoladeproducten | Dinsdag | 18.15 - 22.05 | 05/09 – 23/01 | 130 | Inschrijven |
*Pralines | Dinsdag | 18.15 - 22.05 | 30/01 – 18/06 | 130 | |
*Chocoladestukken | Woensdag | 18.15 - 22.05 | 06/09 - 24/01 | 355 | Inschrijven |
Dessertkoekjes | Woensdag | 18.15 - 22.05 | 31/01 - 19/06 | 394 |
* Deze module is niet instapvrij en kan enkel gevolgd worden na het behalen van het attest: ‘Eenvoudige chocoladeproducten’
*** Voor meer info over de samenstelling van de prijs en de prijzen in kader van vrijstelling klik je door op de prijs van de door jou gekozen cursus
Inschrijven voor modules die starten in september 2023 zal vanaf 12 juni mogelijk zijn.
Deze opleiding kan je betalen met opleidingscheques.
Deze opleiding komt in aanmerking voor het gebruik van KMO-portefeuille.
Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof en Brussels Educatief Verlof.
De cursist die in aanraking komt met voedingswaren heeft geen medisch attest meer nodig, maar heeft wel een meldingsplicht.
Kledij voorzien van logo verplicht aan te kopen via het centrum
Bakkersvest €28.00
Kledij verplicht aan te kopen via het centrum
Voorbindschort €9.00
Kledij optioneel aan te kopen via het centrum
Koksbroek €25.00
Veiligheidsschoenen €29.00
Veiligheidsschoenen €78.00
Extra materiaal – raming
Set klein materiaal €50.00
Handleiding voor de bakker (optioneel) €43.00 ISBN 978 90 78715 40 5
Hoe werk ik met chocolade (optioneel) €17.00 ISBN 978 90 78715 00 9
Klein materiaal eenvoudige chocoladeproducten (wordt besproken in de klas):
steekmes/driehoek model in inox
demi-chef mes
paletmes groot en klein
schilmesje
palstieken deegcrabber
spuitzak (werkperpspuitzakken)
spuitmondjes (doos met verschillende spuitmondjes in plastiek)
pralineervork (drietand)
Meer en meer wordt het gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen aangemoedigd en schakelen veel zaken over op bulkverkoop, waar je als consument zelf duurzame verpakkingen kan meebrengen.
Ons centrum wil ook zijn duit in het zakje doen in het kader van duurzaamheid. Daarom bieden wij geen verpakkingsmaterialen meer aan voor bereidingen die cursisten mee naar huis kunnen nemen. Cursisten voorzien dus zelf in de gepaste verpakking.