Chocolatier - cursusjaar 2022-2023 - 2e semester
Module | Dag | Lesmoment | Periode | Totaal |
---|---|---|---|---|
*Pralines | Woensdag | 18.15 - 22.05 | 01/02 - 21/06 | 130 |
Verkoop (banket) bakkerij en aanverwante producten | Dinsdag | 18.15 - 22.05 | 31/01 - 20/06 | 70 |
Organisatie (banket) bakkerij en aanverwante producten | Dinsdag | 18.15 - 22.05 | 31/01 - 20/06 | 130 |
* Deze module is niet instapvrij en kan enkel gevolgd worden na het behalen van het attest: ‘Eenvoudige chocoladeproducten’
Deze opleiding kan je betalen met opleidingscheques.
Deze opleiding komt in aanmerking voor het gebruik van KMO-portefeuille.
Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof en Brussels Educatief Verlof.
De cursist die in aanraking komt met voedingswaren heeft geen medisch attest meer nodig, maar heeft wel een meldingsplicht.
IG = inschrijvingsgeld, VG = verbruiksgoederen, GVG = gedeeltelijk vrijgesteld van inschrijvingsgeld, VVG = volledig vrijgesteld van inschrijvingsgeld
Kledij voorzien van logo verplicht aan te kopen via het centrum
Bakkersvest €28.00
Kledij verplicht aan te kopen via het centrum
Voorbindschort €9.00
Kledij optioneel aan te kopen via het centrum
Koksbroek €25.00
Veiligheidsschoenen €29.00
Veiligheidsschoenen €78.00
Extra materiaal – raming
Set klein materiaal €50.00
Handleiding voor de bakker (optioneel) €43.00 ISBN 978 90 78715 40 5
Hoe werk ik met chocolade (optioneel) €17.00 ISBN 978 90 78715 00 9
Klein materiaal eenvoudige chocoladeproducten (wordt besproken in de klas):
steekmes/driehoek model in inox
demi-chef mes
paletmes groot en klein
schilmesje
palstieken deegcrabber
spuitzak (werkperpspuitzakken)
spuitmondjes (doos met verschillende spuitmondjes in plastiek)
pralineervork (drietand)
Meer en meer wordt het gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen aangemoedigd en schakelen veel zaken over op bulkverkoop, waar je als consument zelf duurzame verpakkingen kan meebrengen.
Ons centrum wil ook zijn duit in het zakje doen in het kader van duurzaamheid. Daarom bieden wij geen verpakkingsmaterialen meer aan voor bereidingen die cursisten mee naar huis kunnen nemen. Cursisten voorzien dus zelf in de gepaste verpakking.